Az egyszerű és mennyei tápiókapuding, melyet mindenki bátran ehet

Még a mindenmentes tejberizsnél is jobb receptet mutatunk, ennek a könnyen és villámgyorsan elkészíthető tápiókapudingnak ugyanis nincsen párja.

Egyszerű, gyors, mindenmentes, és nagyon finom – pár szóban csak így lehet leírni a következő mangós tápiókapuding-receptet, melyet nem csak vegánoknak érdemes elkészíteni. Ezt a desszertet télen-nyáron összedobhatjuk, fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen is, ha pedig mangó helyett más gyümölcs van otthon, akkor is seperc alatt készíthetünk hozzá valamilyen karakteres és finom gyümölcsszószt.

A tápióka egy igen hasznos keményítőféle, mely a kasszava nevű növény gumójából készül. Alacsony a zsírtartalma, de magas a szénhidráttartalma, viszont mivel rengeteg vizet felvesz, egészen kevés is elég belőle ahhoz, hogy jóllakjunk. Gluténmentes, tehát az arra érzékenyek is fogyaszthatják, ráadásul magas a vastartalma. Édes és sós ételeket is egyaránt készítenek ebből a fehér, bogyóformájú granulátumból.

A tápiókapudinghoz a következőkre lesz szükséged:

A pudinghoz: 1 bögre tápióka, 8 dl kókusztej (konzerves, zsíros), 50 gramm xilit, 1 csipet só, 1 citromból nyert citromhéj (opcionális).

A mangópüréhez: 2 db mangó, 1 marék menta, 1 lime-ból nyert lime héja és 1 lime-ból nyert limelé (opcionális).

A mangós tápiókapuding teljes receptjét ide kattintva találod meg!

A tápiókagyöngyöket tegyük egy lábasba, és öntsük fel a kókusztejjel. Hagyjuk állni 20-30 percet, amíg kissé megszívják magukat. Ezután alacsony lángon folyamatosan kevergetve főzzük. Reszeljük hozzá egy citrom héját.

Amikor készül, a puding állaga kocsonyás lesz, a gyöngyök pedig megdagadnak, és áttetszővé válnak. Ezt követően, a tűzről levéve adjuk hozzá a sót és az édesítőt.

Amíg a tápiókagyöngyöket még a főzés előtt állni hagyjuk, készítsük el a mangópürét. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról, és nagyobb darabokra vágjuk. A gyümölcshúst mentával, a lime héjával és levével lepürésítjük. Ha túl híg, kevés expressz zselatinnal sűríthetjük (bár így nem lesz vegán a desszert). Hűtőben tartsuk tálalásig.

A pudingot adagoljuk kis pohárkákba, és hagyjuk tejesen kihűlni. A tetejére kanalazzunk a mangópüréből, és kedvünk és ízlésünk szerint díszítsük.

A mangós tápiókapuding teljes receptjét ide kattintva találod meg!

A mangós tápiókapuding teljes receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki!

Címlapról ajánljuk