Az egyszerű és mennyei tápiókapuding, melyet mindenki bátran ehet

Még a mindenmentes tejberizsnél is jobb receptet mutatunk, ennek a könnyen és villámgyorsan elkészíthető tápiókapudingnak ugyanis nincsen párja.

Egyszerű, gyors, mindenmentes, és nagyon finom – pár szóban csak így lehet leírni a következő mangós tápiókapuding-receptet, melyet nem csak vegánoknak érdemes elkészíteni. Ezt a desszertet télen-nyáron összedobhatjuk, fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen is, ha pedig mangó helyett más gyümölcs van otthon, akkor is seperc alatt készíthetünk hozzá valamilyen karakteres és finom gyümölcsszószt.

A tápióka egy igen hasznos keményítőféle, mely a kasszava nevű növény gumójából készül. Alacsony a zsírtartalma, de magas a szénhidráttartalma, viszont mivel rengeteg vizet felvesz, egészen kevés is elég belőle ahhoz, hogy jóllakjunk. Gluténmentes, tehát az arra érzékenyek is fogyaszthatják, ráadásul magas a vastartalma. Édes és sós ételeket is egyaránt készítenek ebből a fehér, bogyóformájú granulátumból.

A tápiókapudinghoz a következőkre lesz szükséged:

A pudinghoz: 1 bögre tápióka, 8 dl kókusztej (konzerves, zsíros), 50 gramm xilit, 1 csipet só, 1 citromból nyert citromhéj (opcionális).

A mangópüréhez: 2 db mangó, 1 marék menta, 1 lime-ból nyert lime héja és 1 lime-ból nyert limelé (opcionális).

A mangós tápiókapuding teljes receptjét ide kattintva találod meg!

A tápiókagyöngyöket tegyük egy lábasba, és öntsük fel a kókusztejjel. Hagyjuk állni 20-30 percet, amíg kissé megszívják magukat. Ezután alacsony lángon folyamatosan kevergetve főzzük. Reszeljük hozzá egy citrom héját.

Amikor készül, a puding állaga kocsonyás lesz, a gyöngyök pedig megdagadnak, és áttetszővé válnak. Ezt követően, a tűzről levéve adjuk hozzá a sót és az édesítőt.

Amíg a tápiókagyöngyöket még a főzés előtt állni hagyjuk, készítsük el a mangópürét. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról, és nagyobb darabokra vágjuk. A gyümölcshúst mentával, a lime héjával és levével lepürésítjük. Ha túl híg, kevés expressz zselatinnal sűríthetjük (bár így nem lesz vegán a desszert). Hűtőben tartsuk tálalásig.

A pudingot adagoljuk kis pohárkákba, és hagyjuk tejesen kihűlni. A tetejére kanalazzunk a mangópüréből, és kedvünk és ízlésünk szerint díszítsük.

A mangós tápiókapuding teljes receptjét ide kattintva találod meg!

A mangós tápiókapuding teljes receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...