Az eper után a második kedvenc piros gyümölcsünk. Igazi kánikulai sztár, hűsítő gyümölcslevesek, édes, könnyű krémek és pár perces sütik kihagyhatatlan alapja.
kevert sütemény
Édesre vágytunk, az idő viszont kevés volt, így került sor erre a gyorsan összedobható, gyümölcsös sütire.
Levesnek alap
Szedtetek már málnát? Ha igen, tudjátok, miért kerül kilója kétszer annyiba, mint az eperé. Ha csak nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy egy saját málnabokrunk van, kétszer is átgondoljuk, hogy levest készítünk-e a málnából. Intenzív és jellegzetes ízének köszönhetően azonban akkor is érvényesül, ha más, vele harmonizáló gyümölcsökkel főzzük össze – és a péntárcánk sem lesz teljesen üres!
gyümölcsleves
Betört a meleg, ellenállhatatlan vágyat érzetem egy nagy tányér jéghideg gyümölcsleves iránt. Kevésbé édesen szeretem, inkább savanykásan, erről a meggy és a ribizli mellett a lime ...
gyümölcskrémleves
Sokan nem szeretik a céklát, még azoknak is ajánlom ezt az egyszerű, de igen finom krémlevest. Inkább a málna illatos íze érezhető, mégis tartalmas és egészséges levest kanalazhatunk!
gyümölcsleves
Nagyon tetszik, hogy a gyümölcsleves most már nem a hagyományos lisztes-habarásos módszerrel készül. Sőt, nem kell hozzá vizet sem tenni és főzés nélkül is finom.
Sült mellé pikáns
A karakteresebb marha vagy egy zsenge csirkehús is egészen új és pikáns ízt kap, ha gyümölccsel bolondítjuk meg. Próbáljuk ki akár öntetként vagy egy köret turbózásaként, garantált sikerünk lesz vele!
Ha megszerettük, akkor tegyünk el pár üveggel lekvárnak, hogy télen is bármikor lekaphassuk a kamrapolcról. Tehetjük sütibe, kenyérre, kalácsra..., de arra ügyeljünk, hogy mindig maradjon egy kicsi a hús mellé!
gyümölcsös húsok
A kacsamell receptje Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyve alapján készült. A könyvben többféle elkészítési módját találjuk a kacsának, és én ezt eddig még nem ...
gyümölcsös húsok
Egy étteremben ettünk hasonlót pár éve és most eszembe jutott, hogy megpróbálom elkészíteni, mert a páromnak nagyon ízlett. Íze finom édes, de cukrot nem tartalmaz. Köretnek krokettet ...
Desszertnek tökéletes
A málnát mégiscsak desszertnek használjuk legtöbbször. Friss íze akkor jön ki a legjobban, ha gyümölcskrémnek készítjük el, de tökéletes piskótákba és krémekbe is. Gyönyörű színe miatt érdemes játszanunk vele – fehér alapkrémekhez használva rózsaszínű csodákat kaphatunk, ha pedig pürésítjük és öntetként használjuk fel, nemcsak az íze marad százszázalékos, hanem fantasztikusan szép desszertet is kapunk.
Még több málnás recept itt >>
kókuszos torta
Ismét egy tojásfehérje-mentő süti.
Az angyaltorta vagy angel food cake sokáig közellenségnek számított a konyhámban. Egyszerűen azért, mert nem sikerült. Hónapokat töltöttem azzal, ...
túrókrém
Ismét ürítsük ki a szekrényt-hűtőt-fagyasztót napot tartottam, és ez lett a végeredménye. Nem tudom, hogy miért télen jutnak eszembe a legnyáriasabb desszertek, bánni minden esetre nem ...
mandulás aprósütemény
Ez a kis tortácska gyorsan elkészíthető, francia mandulakrémje nagyon könnyű és finom!