5 konyhai helyettesítő trükk - mit mivel pótoljunk, ha nincs otthon?

Nincs veszve semmi, ha éppen nincs citromfacsaró, dugóhúzó vagy sodrófa a háztartásban, mindegyik egyszerűen helyettesíthető egy-két élelmes megoldással. Mutatjuk!

Számtalanszor szembesülhetünk azzal, hogy hiányzik egy praktikus konyhai kiegészítő a háztartásból, ha éppen nem otthon, hanem például nyaraláson, egy apartman konyhájában főzünk, vagy hétvégi kiruccanáson vagyunk. Ilyenkor az ember hajlamos kétségbe esni, pedig egy kis leleménnyel nagyon sok eszköz helyettesíthető, ezekre mutatunk ötleteket.

Citrom- és narancsfacsaró helyett: VILLA!

Sokaknak talán fel sem merül, mint probléma, mert ha nincs kéznél citrom- vagy narancsfacsaró, megoldják kézzel a lé kipréselését. Ha azonban a legtöbb nedűt akarjuk kinyerni a gyümölcsökből, és nem tudunk facsarót használni hozzá, elég, ha fogunk egy villát, és azzal facsarjuk, kaparjuk ki a levet és a gyümölcshúst.

Getty

Sodrófa helyett üveg

Nincs baj, ha nem tudjuk mivel kilapítani a tésztát, elég, ha van a kezünk ügyében egy boros- vagy sörösüveg, tökéletesen működik így is.

Almáspite

Gyerekeimnél a sütemény  "kívánságlista" első helyezettje. Ilyenkor ősszel alma szezonban gyakran sütök nekik és ha szerencsém van, másnapra marad egy kicsi tízóraira. Nem tartozik a ...

Kolbászos mini pogácsa

A pogácsából ezerfélét ismerünk, lehet burgonyás, hagymás, sajtos, tepertős, szalonnás, túrós vagy akár káposztás is. A méretük is variálható, kicsi-nagy-óriási. Nálunk most ...

Meggyes béles

A meggyes sütemények közül a legnagyobb kedvencem. Friss meggyel a legjobb, sok-sok friss meggyel. Két vékony linzeres réteg között, diós-meggyes töltelék....Ki kell próbálni!

Konzervnyitó nélkül is van élet...kanállal!

Ne ess kétségbe, ha nincs otthon konzervnyitó – egy evőkanállal is ki tudod nyitni a dobozt! Fogd meg erősen a kanalat, és a fejével kezdd el dörzsölni a konzervdoboz tetejét, pont ott, ahol egyébként a konzervnyitóval elkezdenéd a felnyitást. Pár mozdulat után sikerül egy kis lyukat ejteni a dobozon, ami mellett benyomva a kanalat szépen végig tudod nyitni a dobozt.

Via

Dugóhúzó sem kell, ha van csavarod

Mindenkinek van olyan bulis története, amikor kissé - vagy éppen meglehetősen - kapatos állapotban próbálkozott egy borosüveg kinyitásával, inkább kevesebb sikerrel. Ha van a háztartásban egy nagyobb csavar, elég ha becsavarod a dugóba, és máris ki tudod húzni.

Meggymagozás könnyen, szívószállal

Cseresznye- vagy meggyszezonban elég sokszor megfogadja az ember, hogy most aztán tényleg beszerez egy magozó szerkezetet, hogy ne kelljen az egész konyhát órákig takarítani egy befőzés után. De enélkül is lehet egyszerűsíteni a dolgot: fogj egy borosüveget, és tedd a szájához a gyümölcsöt. Most már csak egy hurkapálcika vagy szívószál kell, és egy pillanat alatt ki lehet nyomni belőle a magot - bele az üvegbe.

Via

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Szerző: Szekeres Dóra

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...