4 tipikus baki, amitől tönkremegy a talaj a kertedben – de van rá megoldás

A szép, egészséges növények neveléséhez elengedhetetlen a talaj megfelelő minősége. Nem mindegy, milyen a vízáteresztő képessége, mikrobiális aktivitása, tápanyagellátása és sok más tulajdonsága. Ha még új vagy a kertészkedés területén, akkor biztosan, de ha nem, akkor is segíthet az alábbi gyűjtés: azokat a gyakori hibákat szedtük össze, amelyektől tönkre mehet a kert talaja.

A talaj minősége mondhatni kulcsfontosságú kérdés egy növény életében, hiszen a víz- és tápanyagellátásnak is optimálisnak kell lennie a rendeltetésszerű fejlődéshez. Ennek ellenére sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mivel lehet tönkre tenni saját kertünk talaját. Összegyűjtöttünk 4 tipikus bakit, amit mindenképp kerülj el!

Kattints a galériára, és tudd meg, milyen bakik miatt mehet tönkre a kerted talaja!

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...