Tajvan Budapestre költözik! – Már most alig várjuk, hogy megnyisson ez a különleges bisztró

Nagyon úgy fest, hogy hamarosan a magyarok is megismerhetik a tajvani konyha különlegességeit.

Bár még csak kevés információ áll rendelkezésünkre arról, milyen lesz Budapest első, a tajvani bisztrókra emlékeztető étterme, a 101Bistro már megosztott néhány érdekes információt arról, milyen típusú hely fog megnyílni hamarosan a Széll Kálmán téren.

Forrás: Facebook/101Bistro

Tajvan konyhája alapvetően meghatározza az ázsiai gasztronómiai életet, a Csendes-óceánon fekvő, Kína partjaitól kétszáz kilométerre található szigeten ugyanis rengeteg régió, a hongkongi, a szecsuáni, a csiangszu, valamint az ötvenéves japán uralomnak köszönhetően a japán konyha jellegzetes ízvilága is keveredik egymással.

Forrás: Facebook/101Bistro

A 101Bistro Facebook-oldalán látottak szerint a Széll Kálmán téri étteremben a magyar közönség is megismerheti majd a tradicionális tajvani ízeket és gasztrokultúrát, bao, tengergyümölcsei és hot pot formában elkészített ételek egyaránt kaphatóak lesznek majd.

A pontos nyitási dátumot egyelőre még nem lehet tudni, az azonban biztos, hogy Tajvan budapesti konyhája vonzani fogja majd a távol-keleti ízek szerelmeseit!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...