Bár még csak kevés információ áll rendelkezésünkre arról, milyen lesz Budapest első, a tajvani bisztrókra emlékeztető étterme, a 101Bistro már megosztott néhány érdekes információt arról, milyen típusú hely fog megnyílni hamarosan a Széll Kálmán téren.
Tajvan konyhája alapvetően meghatározza az ázsiai gasztronómiai életet, a Csendes-óceánon fekvő, Kína partjaitól kétszáz kilométerre található szigeten ugyanis rengeteg régió, a hongkongi, a szecsuáni, a csiangszu, valamint az ötvenéves japán uralomnak köszönhetően a japán konyha jellegzetes ízvilága is keveredik egymással.
A 101Bistro Facebook-oldalán látottak szerint a Széll Kálmán téri étteremben a magyar közönség is megismerheti majd a tradicionális tajvani ízeket és gasztrokultúrát, bao, tengergyümölcsei és hot pot formában elkészített ételek egyaránt kaphatóak lesznek majd.
A pontos nyitási dátumot egyelőre még nem lehet tudni, az azonban biztos, hogy Tajvan budapesti konyhája vonzani fogja majd a távol-keleti ízek szerelmeseit!
Ezeket olvastad már?
Íme a Zing legújabb dobása: mostantól ez lesz a kedvenc...
Több mint nyolc évet kellett várnunk arra, hogy a magyar fast casual étteremlánc, a Zing Burger is feltegye az étlapjára saját csirkeburgerét.
NosaltyEgy igazi őszi-téli finomság lett Magyarország Cukormentes Tortája
Idén a székesfehérvári Szántó Éva nyerte meg a megtisztelő, Magyarország Cukormentes Tortája címet fűszeres, sütőtökös-ricottás alkotásával.
NosaltyVilágklasszis csonthéjasok, melyek értékesebbek, mint gondolnánk
Nem fogunk fukarkodni a szuperlatívuszokkal. A brontei pisztácia a világ legjobb pisztáciája, a piemonti mogyoró pedig a világ legjobb mogyorója, mindkettő külön kategória. Szicília és Piemonte aranyának is nevezik őket.
NosaltyRácz Jenő nekünk mutatta meg először készülő éttermét! – Nosalty...
Idén ősszel nyílik meg Rácz Jenő étterme, a Rumour by Rácz Jenő, melyet a Michelin-csillagos séf a Nosalty stábjának mutatott meg először.
Masszi- Rigó Csilla