Ilyen, amikor a taco és a hamburger duci, sajtos gyermeke megszületik

Pirított tortillalap, szaftos darált hús, ütős burgerszósz, olvadt cheddar és roppanós zöldségek. Mindössze ennyi kell a Smashburger tacóhoz, ami szégyentelenül és észrevétlenül válik az új kedvenc junkfoododdá.

A ropogós marhahúspogácsát, az olvadt cheddart és az összes klasszikus burgerfeltétet belehajtogattuk egy tortillalapba, így megalkotva az ellenállhatatlanul szaftos Smashburger tacokat. Kétpofára faltuk!

Smashburger taco, teljes recept a képre kattintva! (Recept, fotók és videó: Gerzsenyi Flóra)

De mi az a Smashburger?

A Smashburger hazájában, Amerikában az egyik legkedveltebb hamburgergyártó gyorsétteremlánc, burgereik pedig klasszikus és ikonikus ízprofillal rendelkeznek.

Az egyik titkuk, hogy a húst sütés közben alaposan rányomják a grillre, így extrán ropogós kéreg sül rá.

Készítsétek ti is a forró serpenyőtöket és az üres pocakotokat, mert ezek a tacok gyorsan átsülnek, és annál gyorsabban el is fogynak!

Ha te is elkészítenéd, vállald be, hogy ő lesz az új favorit junkfoodod!

Hozzávalók a burgerszószhoz:

  • 10 ek majonéz (ízlés szerint)
  • 6 ek ketchup (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 közepes db fehér hagyma (apróra vágva)
  • 3 közepes db csemegeuborka (apróra vágva, plusz a levéből 4 cl)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • kapor ízlés szerint (finomra vágva, opcionális)

A burgerszószhoz mindent előkészítünk, majd egy tálkában jól összekeverjük. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Smashburger taco, teljes recept a képre kattintva! (Recept, fotók és videó: Gerzsenyi Flóra)

Az összeállításhoz ezekre lesz szükséged:

  • 500 g darált marhahús
  • 0.5 db jégsaláta (egy fél fej vékonyra szeletelve)
  • 8 db koktélparadicsom (apóra vágva)
  • 60 g cheddar sajt (5 vékony szelet)
  • 5 db tortilla lap (16cm-s)

A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd 100 grammos golyókat formázunk belőle. (Készítsünk elő mindent: a tortillákat, a sajtot, a szószt, a zöldségeket, mivel a sütési folyamat gyors lesz.)

Melegítsük fel a serpenyőt magas hőfokra a pirításhoz.

Fogjunk egy tortillalapot és egy húsgolyót, és egyenletesen nyomkodjuk rá a húst a lapra úgy, hogy nagyjából az egész tortillát beborítsa a hús.

Smashburger taco, teljes recept a képre kattintva! (Recept, fotók és videó: Gerzsenyi Flóra)

A tortillalapot a húsos oldalával lefelé dobjuk a forró, száraz serpenyőbe, és magas hőfokon pirítsuk pár percig.

Ezután fordítsuk meg, vegyük vissza a hőt, és dobjunk rá a húsra egy szelet cheddar sajtot, hagyjuk ráolvadni, majd tegyük ki tányérra, és rögtön tálaljuk.

Kenjük meg a burgerszósszal, szórjuk meg salátával, paradicsommal vagy más egyéb választott feltéttel, és melegen fogyasszuk!

Nézd meg videón, Flóra hogy készítette őket:

A Smashburger taco receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodásan izgalmas recept vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...