Ilyen, amikor a taco és a hamburger duci, sajtos gyermeke megszületik

Pirított tortillalap, szaftos darált hús, ütős burgerszósz, olvadt cheddar és roppanós zöldségek. Mindössze ennyi kell a Smashburger tacóhoz, ami szégyentelenül és észrevétlenül válik az új kedvenc junkfoododdá.

A ropogós marhahúspogácsát, az olvadt cheddart és az összes klasszikus burgerfeltétet belehajtogattuk egy tortillalapba, így megalkotva az ellenállhatatlanul szaftos Smashburger tacokat. Kétpofára faltuk!

Smashburger taco, teljes recept a képre kattintva! (Recept, fotók és videó: Gerzsenyi Flóra)

De mi az a Smashburger?

A Smashburger hazájában, Amerikában az egyik legkedveltebb hamburgergyártó gyorsétteremlánc, burgereik pedig klasszikus és ikonikus ízprofillal rendelkeznek.

Az egyik titkuk, hogy a húst sütés közben alaposan rányomják a grillre, így extrán ropogós kéreg sül rá.

Készítsétek ti is a forró serpenyőtöket és az üres pocakotokat, mert ezek a tacok gyorsan átsülnek, és annál gyorsabban el is fogynak!

Ha te is elkészítenéd, vállald be, hogy ő lesz az új favorit junkfoodod!

Hozzávalók a burgerszószhoz:

  • 10 ek majonéz (ízlés szerint)
  • 6 ek ketchup (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 közepes db fehér hagyma (apróra vágva)
  • 3 közepes db csemegeuborka (apróra vágva, plusz a levéből 4 cl)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • kapor ízlés szerint (finomra vágva, opcionális)

A burgerszószhoz mindent előkészítünk, majd egy tálkában jól összekeverjük. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Smashburger taco, teljes recept a képre kattintva! (Recept, fotók és videó: Gerzsenyi Flóra)

Az összeállításhoz ezekre lesz szükséged:

  • 500 g darált marhahús
  • 0.5 db jégsaláta (egy fél fej vékonyra szeletelve)
  • 8 db koktélparadicsom (apóra vágva)
  • 60 g cheddar sajt (5 vékony szelet)
  • 5 db tortilla lap (16cm-s)

A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd 100 grammos golyókat formázunk belőle. (Készítsünk elő mindent: a tortillákat, a sajtot, a szószt, a zöldségeket, mivel a sütési folyamat gyors lesz.)

Melegítsük fel a serpenyőt magas hőfokra a pirításhoz.

Fogjunk egy tortillalapot és egy húsgolyót, és egyenletesen nyomkodjuk rá a húst a lapra úgy, hogy nagyjából az egész tortillát beborítsa a hús.

Smashburger taco, teljes recept a képre kattintva! (Recept, fotók és videó: Gerzsenyi Flóra)

A tortillalapot a húsos oldalával lefelé dobjuk a forró, száraz serpenyőbe, és magas hőfokon pirítsuk pár percig.

Ezután fordítsuk meg, vegyük vissza a hőt, és dobjunk rá a húsra egy szelet cheddar sajtot, hagyjuk ráolvadni, majd tegyük ki tányérra, és rögtön tálaljuk.

Kenjük meg a burgerszósszal, szórjuk meg salátával, paradicsommal vagy más egyéb választott feltéttel, és melegen fogyasszuk!

Nézd meg videón, Flóra hogy készítette őket:

A Smashburger taco receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodásan izgalmas recept vár:

Címlapról ajánljuk

További cikkek