5 étel a krumplin túl, amit fóliában a tábortűz parazsába dughatsz

Esőmentes napokon már most is kimehetünk a szabadba tábortüzet rakni, nemsokára azonban még nagyobb erőkkel belobban majd a sütögetős szezon. Ennek örömére lássuk, mi mindent lehet még a parázsban sütni, ami nem burgonya!

Minden sütögetés során egyszer eljön az a pont, amikor már minden szalonna megsült, minden zsíros kenyér elfogyott, a tábortűz szépen az enyészet útjára lépett, mi pedig mellette törökülve beszélgetünk, italozunk. Ezen a ponton valaki egészen biztosan bedob majd az izzó parázsba pár alufóliás burgonyát, még akkor is, ha már senki nem éhes – ezek a szegény gumók gyakran ott is maradnak a tábortűzben, érintetlenül, elszenesedve. Pedig maga a parázsban sütés technikája egy zseniális módszer, sőt, még valami olyan is kisülhet belőle, amit (a szegény krumplival ellentétben) valaki kíván is majd.

Nézd meg galériánkban, miket dughatsz a tábortűzbe sülni, a tippekért kattints a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is tedd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...