Szuper megoldások arra, hogyan tárold a gyönyörű szakácskönyveidet!

Sokunk féltett kincsei a szakácskönyvek. Most megmutatjuk, hogyan tudjuk úgy elhelyezni a büszkeségeinket, hogy ne csak jól mutassanak, de kézre is álljanak.   

Nem csak azért veszünk szakácskönyveket, hogy újabb és újabb recepteket ismerjük meg. Az online világban manapság rengeteg klassz recepthez hozzá tudunk jutni, nem hiába kevés olyan kötet kerül a boltok polcaira, amiben nincsenek képek, csak szorosan szedett, fekete-fehér receptek.

Napjaink szakácskönyvei látványos kialakításúak, szép képekkel vannak tele: legalább annyira dísztárgyak, mint amennyire használati tárgyak.

Éppen ezért nem véletlen, ha szeretnénk, hogy szakácskönyvgyűjteményünk méltó helyen díszeleghessen a konyhában. Egy nagyobb konyhában könnyűszerrel találunk nekik helyet, akár egy üvegezett falú konyhaszekrényben, akár egy önálló polcon.

Egy kisebb konyhában ezzel szemben trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Akár egy ablakmélyedés is jó tárolóhelye lehet szép könyveinknek, de a munkapult alatt is kialakíthatunk egy kisebb könyves szekciót. Még a fűszerek tárolására kialakított kis síneket is használhatjuk könyvespolcként. A legegyszerűbb megoldás, ha a konyhaszekrény tetejét alakítjuk át könyvtárolóvá. Szellemes és helytakarékos ötlet, hogy már nem használt kosarakat alakítunk át könyvespolccá.

Ha van rá helyünk, a munkapulton egy lámpával ellátott kis könyvtartót is elhelyezhetünk, amiből könnyedén kiolvashatjuk kedvenc receptjeinket.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gyorsétteremben született meg egy baba, és már állást is kapott

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...