Hiába tavaszias az idő, amíg még tart a tél, szuper esti program az otthoni filmnézés - természetesen takaró alá kucorodva!
Ti is voltatok már úgy, hogy néztetek egy filmet, és rettentően megkívántátok azt a finomságot, ami a filmben felbukkant?
Ezt megelőzendő adunk néhány tippet!
Válassz egy jó filmet - persze amit valamennyire azért ismersz - , és még azelőtt, hogy elkezdenéd nézni, készítsd el a hozzá tartozó receptet, majd amikor arra a bizonyos jelenetre kerül sor, vedd elő a tányérod, hogy ne csak a füled és szemed, de a pocakod is jóllakhasson.
Ha azonban valami újra vágynátok, mutatjuk remek hétvégi mozi- és menüajánlatainkat!
Az élet ízei
Nekem például a napokban sikerült végre megnéznem ezt a filmet Helen Mirrennel a főszerepben. Filmbéli karakterének véleménye szerint egy szakácsról hamar eldől, hogy valóban jó szakács-e. És hogy hogyan? Hát ha süt egy francia omlettet - szerinte ugyanis azon áll vagy bukik minden. Spoilerezni nem szeretnék, így ha kíváncsiak vagytok a filmre, feltétlen nézzétek meg – érdemes. Addig is itt egy kis ízelítő!
Ha pedig kedvet kaptatok, ne feledkezzetek meg a tökéletes omlett elkészítéséről sem!
Nagyon finom napindító étel, kicsit ráérősebb hétvégi reggelekre.
A gyűrűk ura
Az örök klasszikus és egyben megunhatatlan - ha hosszasan terveznéd a hétvégén az ágyban fetrengést. De ez persze a Hobbitra is igaz. Ha nekiesnél ezen filmek valamelyikének, akkor feltétlen készíts egy jó lembast, vagyis tündekenyeret! Igazi filmes rágcsálnivaló, emellett nagyon tápláló. Ez egy vékony úti kenyér, amiből Legolas szerint „egy falat is elég, hogy egy felnőtt ember gyomrát megtöltse”.
Az 5 évadból álló sorozatot egész télen nézheted, és biztos lehetsz benne, hogy ha elkezded, legalább egyszer megkívánod majd a főhős ellenfele által vezetett Los Pollos étteremlánc remek rántott csirkecombjait és szárnyait! Bár a filmbéli csirke fűszerezése szupertitkos, bizonyára beérjük majd egy kentucky féle, sima fűszeres, vagy hagyományos bundában sütött husival.
A KFC úgy hirdeti a csirkecombját, mint "11 secret herbs and spices", vagyis 11 tikos fűszer- és gyógynövény. Az interneten se szeri, se száma, a "titkos receptet" ígérő ...
További film- és ételajánlatainkért kattints a linkre!
2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.
Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...