Ezért jobb, ha nem nyomod meg reggel a szundi-gombot

A tudomány szerint akár az egész délelőttödet elronthatod, ha megnyomod a kis „varázsgombot", ami mindössze pár perc plusz pihenést ad neked.

A telefonos ébresztők egyik legjobb funkciója, hogy létezik rajtuk az a bizonyos szundi-gomb, mellyel még nyerhetsz 5-10-15 percet, amit az ágyban tölthetsz. Persze gyakran ezzel csak álltatod magad, hiszen kipihentebb nem leszel, azonban értékes perceket veszíthetsz a reggeli készülődésből.

Ezért jobb, ha nem nyomod meg reggel a szundi-gombot

Mel Robbins alvásszakértő podcastjában elárulta, miért ártasz azzal magadnak, ha megnyomod ezt a kis csodagombot.

Két szó: alvási tehetetlenség. Amikor megnyomod a szundit, ébren vagy, és amint az ébresztő kikapcsol, az agy ismét álomba merül. A kutatók rájöttek: amikor felébredés után visszaalszol, az agy újabb alvási ciklust indít el.

De mi is az az alvási tehetetlenség?

Egy alvási ciklus 75-90 percig tart. Tehát amikor az ébresztőd újra megszólal, akkor te éppen csak az elején jársz a következő ciklusodnak, ebből felriadva pedig nyűgösnek és kimerültnek fogod érezni magad.

Tehát sokkal jobban jársz, ha nem nyomod meg a gombot, és inkább azonnal felkelsz.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...