Reméljük, osztoztuk véleményünkön, miszerint az ősz és a tél abszolút a meleg levesek szezonja: legyen az egy tésztával megtömött csípős pholeves, egy krumplis-húsos gulyás, egy klasszik csirkehúsleves, egy olasz minestrone vagy egy sütőtökkrémleves, nem tudjuk megunni őket. A krémlevesekkel viszont egy gondunk van: valamiféle izgalmas feltét nélkül kicsit egyhangúak tudnak lenni, a crutont és kenyérkockákat pedig a fogyókúra illetve a tudatos étkezés mentén most elengednénk.
Mit tehetünk akkor hát egy krémlevesre, ami finom, egészségesebb, de fokozza az élményt? Olajos magvakat! Nem sokat, hiszen csak meghinteni kell a levesünk tetejét, de pont eleget ahhoz, hogy a roppanós textúra és a plusz íz megjelenjen kanalazáskor.
Lássuk, melyik 5 olajos meg a legfinomabb a krémlevesed tetején!
Kattints a képre, és nyílik a galéria!
Ezt az 5 olajos magot muszáj kipróbálnod idén a krémlevesed tetején
DIÓ
A jó öreg dió, mely az ősz egyik hírnöke, emellett pedig szinte minden téli sütemény fő- vagy mellékszereplője. Ne sajnáld a szezonális krémlevesed tetejéről sem, istenien megy a zellerkrémleveshez, a póréhagyma-krémleveshez, gombakrémleveshez, de egy sajtkrémleveshez is!
MOGYORÓ
A mogyorót mi mindenképpen elsősorban a kicsit ázsiai irányt vett krémlevesek tetejére szórnánk - rusztikusan aprítva. Jöjjön hát minden, ami thai, indiai, kókusztejes, currys, kurkumás, chilis, korianderes!
Ezen a kókusztejes batátakrémlevesen is remekül működik!
SZOTYI
A szotyi a tökmag mellett az egyetlen olcsó ajánlatunk, az olajos magvak sajnos nem éppen pénztárcabarát alapanyagok. A szotyi viszont szinte mindenféle zöldségkrémleves tetején elképzelhető: répakrémleves, tökkrémleves, édesburgonya-krémleves, spenót- vagy brokkolikrémleves is szeretni fogja!
TÖKMAG
A tökmag szuperegészséges és olcsó olajos mag, ráadásul sokan kidobjuk, mikor sütőtököt pucolunk, pedig nagyon nem kéne! Pirítsuk meg a sütőben, és szórjuk salátákra, húsokra, sütikbe, krémlevesekre, vagy csak a szánkba! Természetesen a sütőtökkrémleves legjobb barátja.
MANDULA
A pirított mandulaszeletek elképesztő eleganciát tudnak adni egy-egy fogásnak, és nem csak az édes ízekkel működnek jól. Szórd egy őszies körtés zellerkrémleves, gombakrémleves, (édes) almaleves) vagy akár egy szuperzöld brokkolikrémleves tetejére!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További izgalmas konyhai ötletek várnak itt: