Szomorú sors várhat a kisállatokra az új valóságshowban

Az új valóságshow témájától nagyon sokan ki fognak akadni. A feladat ugyanis nem kisebb, mint, hogy családok neveljenek fel cuki kisállatokat, majd döntsenek az életükről.

Aki vidéken nőtt fel, mint én is, annak nem olyan nagy meglepetés, egy malaccal vagy tyúkkal való találkozás, sőt, ha gyerekkorában disznóvágáson vett részt biztosan sertepertélt láb alatt, vagy segített a konyhában elkészíteni a finom falatokat, amelyből több család is jól lakott. Másoknak a kismalacokról leginkább Babe jut eszükbe, törpemalacot például háziállatként is egyre többen magukhoz vesznek.

via GIPHY

Nos, a tervezettek szerint jövőre, a brit Channel 4-on adásba kerülő új valóságshow biztos, hogy szélsőséges érzelmeket majd ki a közönségből, és azokból is, akik csak az interneten olvassák és nézik a sorozat epizódjait, ugyanis eléggé durva a játékszabály.

A Meat the Family c. műsor lényege, hogy az első négy epizód során különböző családoknak juttatnak el csirkét, borjút, bárányt és egy sertést, a kitétel a kiválasztásuk során pedig az volt, hogy mindannyian húsfogyasztók legyenek. A tervek szerint nevelgetik nyugalomban és szeretetben a kis cuki állatokat, majd, miután a futkosó bari és a röfögő malacka az ő szívükbe és a nézőkébe is belopta magát meg kell hozniuk egy súlyos döntést. Megeszik az új jövevényt, vagy pedig megkegyelmeznek nekik? A brutális kérdésre adott válasz meghozatala pedig kegyetlen drámát ígér!

via GIPHY

Nyilván haszonállatokról van szó, ugyanakkor egy elnevezett, kiskorától dédelgetett állatka sorsáról, mikorra megnő, sokkal nehezebb lehet dönteni, hiszen érzelmileg is kötődni kezdenek hozzá (vagy nem). A műsor készítői éppen ezt a szituációt és az erre adható különböző válaszreakciók, izgalmas helyzetek sorát kívánják megragadni. Amennyiben nem szeretnék a villájuk végén látni valamelyik állatot, akkor a szerencsés jószágokat állatmenhelyek fogadják be.

via GIPHY

Ugyan azt nyilatkozták, a cél az, hogy rávezessék a családokat, hogy semmiben nem különbözik egy általunk nevelt bárány például a kutyánktól vagy a macskánktól, és reményeik szerint, ezzel lebeszélhetik őket a húsevésről, de bennünk kicsit erősebb egy showműsor esetében az az érzés, hogy mindez csak a nézettséges kívánja növelni.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStockvia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...