Végre kiderült, hogy mi az igazság a hazai termékbotrány ügyében

Szerdai sajtótájékoztatón a NÉBIH közölte a magyar és a külföldi termékeket összehasonlító tesztek eredményeit. Most már bizonyos, hogy silányabb áruk vannak itthon!

Fazekas Sándor elmondta, hogy mintegy100 termék mintáit vizsgáltákmeg a szakemberek, az elemzés során pedig kiderült, hogy a multik minőségileg silányabb termékeket gyártanak Magyarországon, vagy szállítanak hazánkba - írja az MTI.

Mintegy 70 tételnél kisebb-nagyobb minőségi eltérést tapasztaltak.

Az is kiderült, hogy sok termékben kevesebb a természetes alapanyag és több az ízfokozó, viszont hiába olcsóbbak az alapanyagok, maga a termék nem kerül kevesebbe.

Sok termék esetén már érzékszervi különbségek is azonnal észrevehetőek voltak.

Hazai és külföldi termékek összehasonlítása

Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a korábbi vizsgálat eredményét is alátámasztva most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálaton bizonyította: sajnos valóban silányabb áru jut a magyaroknak.

Az időközben megjelent teljes kutatási eredménytITT, a NÉBIH honlapján tudjátok elolvasni.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...