A Nébih legfrissebb kutatási eredményei szerint Magyarországon fejenként, csaknem 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki évente. Ennek egy részét pusztán azért, mert az étel „nem tökéletes”, alakhibás, vagy a szállításból, esetleg a tárolásból fakadóan esztétikai hibás.
A Nébih „Vegyél számba!” kampány segítségével szeretne csökkenteni az óriási mértékű élelmiszerpazarláson. Hármas célt kívánnak elérni: felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy
- nem csak a legfrissebb, legszabályosabb, legesztétikusabb zöldség-gyümölcs tápláló,
- a zöldség-gyümölcs fogyaszthatósági ideje meghosszabbítható a megfelelő élelmiszerbolti, illetve otthoni tárolással,
- érdemes hazai termékeket vásárolni, mert azok garantáltan frissebbek, frissességük „kevésbé időzített”.
Néhány egyszerű trükkel te is visszaszoríthatod az élelmiszerpazarlást.
Ezeket olvastad már?
Itt a válasz arra, meddig fogyaszthatod el a lejárt ételt
Éhesek vagyunk, kivesszük az ennivalót a hűtőből, megnézzük a lejárati idejét, és mivel lejárt pár napja, már dobjuk is a szemetesbe, hiszen már nem fogyasztható. Vagy mégis?
NosaltyEzért fontos neked és a Földnek is, hogy szezonális alapanyagokkal...
A fenntartható gasztronómia egyik kulcsszava a szezonalitás: mindig azt fogyasszuk, ami a térségben éppen megterem - friss, helyi alapanyaggal főzzünk!
NosaltyÍme 6 tipp, amivel nem csak egy hónapig tehetsz a...
Július 1-én kezdődik a műanyagmentes hónap, a cél pedig, hogy a következő 31 napban próbáljuk meg teljesen mellőzni az egyszer használatos műanyagokat életünkből.
Masszi- Rigó CsillaTrükközik a Lidl? A boltlánc reagált a vádakra
Különböző egységáron adja ugyanazt az terméket a Lidl. Trükközésről van szó? Reagált a boltlánc a vádakra.
Nosalty