Ez a szőlőféle a legjobb őszi vitaminbomba

A szezon kellős közepén mennyei hazai szőlőfajtákkal találkozhatunk, és bár mindegyik típus tele van vitaminokkal, a vöröses szőlők annyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, hogy szinte már azt is kérdezhetnénk: van valami, amire a vörös szőlő nem jó?

Minden szőlőfajtára igaz, hogy a lényege, azaz a vitaminok nemcsak a húsában, de sokkal inkább a héjában és a magvaiban találhatóak meg. A sötétebb, vöröses szőlőkre ez az állítás fokozottan igaz, minden része aranyat ér, ráadásul az évnek ebben az időszakában remek lehetőségünk van arra, hogy kihasználjuk a gyümölcs jótékony hatásait.

A sötétebb szőlők is igazi egészségbombák!

A vörös, sötétebb szőlőfélék mindenre jók: erősítik az immunrendszert, serkentik a keringést, javítják az emésztést, erősítik az immunrendszert – ez pedig még közel sem minden. A vörös szőlőnek magasabb a szőlőcukor-tartalma, mely serkenti az agyműködést, valamint remek energiaforrás a szervezetnek

Ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag gyümölcsről van szó, a szőlő húsa tele van B-vitaminnal, és nagy mértékben tartalmaz magnéziumot, vasat és folsavat is, így természetes gyógyszer a vérszegénység ellen. Káliumban és szelénben is gazdag, rendszeres fogyasztása segít az infarktus kockázatának csökkentésében és a magas vérnyomás kezelésében is.

A vörös szőlőben található kvercetin nevű antioxidáns gyulladáscsökkentő hatású, segít a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, és gátolja a káros anyagok lerakódását az érfalakon.

Ha tehát a legtutibb vitaminbombát keressük az őszi időszakra, a szőlőben egészen biztosan megbízhatunk, rendszeres fogyasztása ugyanis minden multivitaminos készítményt felülmúl, a következő hónapokban pedig még bőven találkozhatunk vele a boltok polcain.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!