Ez a szőlőféle a legjobb őszi vitaminbomba

A szezon kellős közepén mennyei hazai szőlőfajtákkal találkozhatunk, és bár mindegyik típus tele van vitaminokkal, a vöröses szőlők annyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, hogy szinte már azt is kérdezhetnénk: van valami, amire a vörös szőlő nem jó?

Minden szőlőfajtára igaz, hogy a lényege, azaz a vitaminok nemcsak a húsában, de sokkal inkább a héjában és a magvaiban találhatóak meg. A sötétebb, vöröses szőlőkre ez az állítás fokozottan igaz, minden része aranyat ér, ráadásul az évnek ebben az időszakában remek lehetőségünk van arra, hogy kihasználjuk a gyümölcs jótékony hatásait.

A sötétebb szőlők is igazi egészségbombák!

A vörös, sötétebb szőlőfélék mindenre jók: erősítik az immunrendszert, serkentik a keringést, javítják az emésztést, erősítik az immunrendszert – ez pedig még közel sem minden. A vörös szőlőnek magasabb a szőlőcukor-tartalma, mely serkenti az agyműködést, valamint remek energiaforrás a szervezetnek

Ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag gyümölcsről van szó, a szőlő húsa tele van B-vitaminnal, és nagy mértékben tartalmaz magnéziumot, vasat és folsavat is, így természetes gyógyszer a vérszegénység ellen. Káliumban és szelénben is gazdag, rendszeres fogyasztása segít az infarktus kockázatának csökkentésében és a magas vérnyomás kezelésében is.

A vörös szőlőben található kvercetin nevű antioxidáns gyulladáscsökkentő hatású, segít a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, és gátolja a káros anyagok lerakódását az érfalakon.

Ha tehát a legtutibb vitaminbombát keressük az őszi időszakra, a szőlőben egészen biztosan megbízhatunk, rendszeres fogyasztása ugyanis minden multivitaminos készítményt felülmúl, a következő hónapokban pedig még bőven találkozhatunk vele a boltok polcain.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...