6 dolog, amit idén ősszel mindenképpen tegyél meg a szőlővel

Még ugyan egy-két hetet várnunk kell, de hamarosan beérnek az első fürt mézédes szőlők. A szemezgetés helyett idén ősszel alkossunk velük kreatívan izgalmasan: például az alábbi módok egyikét felhasználva.

Az őszi bőség és termésgazdaság jelképe is lehetne egy kövér fürt szőlő: a fehér, piros vagy fekete szemek szinte robbanásig feszülnek mézédes zamattal, amit ezekben a hónapokban gyakran élvezünk nyersen falatozva. És míg ez a fogyasztási forma sem kivetnivaló, kifejezetten érdemes más vizekre is elevezni a szőlővel: sütemények, saláták és sültek felé, kamraköltemények irányában.

Nézd meg galériánkban a szőlő felhasználásának izgalmas módjait!

Receptek, amelyeket készíts el most ősszel:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További őszi ihletadó ötletek, receptek, furfangok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...