6 ok, ami miatt a szódabikarbóna jót tesz a paradicsomnak

A szódabikarbóna nemcsak fehérít, tisztít, miközben a környezetet is kíméli, hanem még a növekedő paradicsomodnak is hasznos!

Aki otthon termeszt paradicsomot, egyrészt jól teszi, mert jóval olcsóbban jön ki, ha utánaszámol, másrészt szívmelengető élményben lesz része elejétől a végéig, palántázástól a szüretig - remek érzés végigkísérni azt a folyamatot, ahogyan a saját terményünk végül beérik. Éppen ezért gondozzuk szeretettel, hozzáértésssel, és segítsük a paradicsom fejlődését - például szódabikarbónával. A Sokszínűvidék cikkéből megtudhatjuk, miért jó a szódabikarbóna a paradicsomnak. Lássuk!

A szódabikarbónás víz többek közt édesíti a paradicsomot

Tudtad?

A paradicsomban levő likopin fontos antioxidáns, és bizonyítottan hatékony a különböző daganatok, köztük a prosztatarák megelőzésében, sőt, ő felelős a paradicsom gyönyörű színéért is. Érdekesség, hogy a paradicsomban lévő likopin feldolgozott formában, sütve, főve, zsiradékkal együtt fogyasztva hatékonyabban hasznosul, mint nyersen. Az érettebb paradicsomok pedig több likopint tartalmaznak, mint a zsengék!

Hogy mire jó a szódabikarbóna?

  • gombaölő hatású, és felveszi a harcot hatékonyságban a vegyszeres bolti termékekkel - önts a földre szódabikarbónás vizet!
  • ugyanez a talajminőség javítására is remek, ha túl savas a talaj a kertünkben
  • mivel csökkenti a talaj savtartalmát, ezáltal édesíti a paradicsomot
  • a szódabikarbóna a földre szórva csigariasztó hatású is
  • ha hangyabolyba öntjük a szódabikarbónát, megszabadulhatunk tőlük
  • ha egyenlő mennyiségű szódabikarbónát és lisztet elkeverünk, és a brokkolira, káposztára szórjuk, elpusztítja a káposztahernyókat

Így keverd ki a szódabikarbónás-vizes oldatot:

Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát 4-5 liter vízzel, és időnként locsold meg vele a paradicsomok földjét!

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...