6 szobanövény, amit nem tudsz kinyírni akkor sem, ha túlöntözöd

A szobanövények legnagyobb ellensége tud lenni a túlöntözés, ezt jobb, ha a kezdő növényrajongók is az eszükbe vésik. Ha ennek tudatában is sokszor túl sok vizet adsz nekik, akkor ez a 6 növény lesz a legjobb barátod! Ők tényleg bírják a locsolást.

A szobanövények a lakás legszebb elemei lehetnek, és szinte szerelmes érzéseket tudnak kiváltani gondozóikból, de csak akkor, ha megfelelően ápoljuk őket: máskülönben jön a bosszankodás, a barnás, száraz vagy fonnyadtan elsárgult levelek, a tetvek, a levélhullatás. Tudtad, hogy az emberek nagy százaléka azt rontja el, hogy túlöntözi szobanövényeit? Ha te is hajlamos vagy erre a bakira, akkor jobban jársz, ha a vizet kifejezetten élvező típusokat választasz, mondjuk őket!

Kattints a képre a vízimádó növények galériájáért!

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...