Kiderült, mi olcsóbb a szlovák Lidlben, mint itthon

Most lehull a lepel, és kiderül, melyek azok az élelmiszerek, melyekért érdemes lehet átugrani a határon túlra, Párkányba.

A Telex nemrégiben ellátogatott a határ túlsó felére, hogy kiderítse, igaz-e olvasójuk feltevése, miszerint a párkányi Lidlben sokkal olcsóbban lehet hozzájutni bizonyos termékekhez.

Kiderült, mi olcsóbb a szlovákiai Lidlben, mint itthon

Az első, ami feltűnt az újságírónak, hogy nagyon sokan vannak a boltban, elmondása szerint már-már olyan, mintha egy hosszú hétvége előtti utolsó munkanap lenne.

Az árakról

Aznap féláron, 49 eurócentért (körülbelül kétszáz forint) vehetett egy kiló piros almát, a szintén akciós spanyol biocukkiniért 2,98 eurót (1210 forint) fizetett kilónként, a negyedkilós fürtös cherryparadicsom 1,69 euróba (690 forint) került. Akciós volt még a kígyóuborka is (0,49 euró), azaz kb. 200 Ft, ami a nap egyik legjobb találatának bizonyult, mert itthon 399 forintot kértek darabjáért, igaz, kettes csomagban már 329 forintért is hozzájuthattak volna.

Mit nem érdemes vásárolni Szlovákiában?

Ha úgy döntünk, hogy autóba pattanunk, és kilátogatunk Párkányba, néhány terméket semmiképp se pakoljunk a kosarunkba. Ilyenek például az itthon hatósági árral megfogott termékek, melyek nálunk lényegesebben olcsóbbak. Ezen kívül a Telex azt tapasztalta, hogy a dobozos margarinok (Rama, Flora) is több száz forinttal drágábbak.

A Telex kihangsúlyozta, hogy felmérésük nem reprezentatív, és nem országos, csak a párkányi és két hazai Lidl kínálatából merítettek szúrópróbaszerűen.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...