Szinglikonyha: szingliség ide vagy oda, két pofára zabálom a tésztát - 2 tavaszi receptet hoztam

Lehetek én szingli vagy nem, nyilván én is úgy eszem a tésztákat, mintha nem lenne holnap - most az egyik kedvenc tésztasalátámat és egy igazi tavaszi receptet csaptam össze.

Mint már említettem - óriás megfejtés - , az egyedül élés legfőbb előnyeinek egyike, hogy azt, annyit és úgy ehetsz, amit, amennyit és ahogy csak akarsz. Tehát ha 3 napig kolbászra vágysz vagy esetleg élesztőpürét ennél, mint Woody Allen az Annie Hallban, lelked rajta.

Na nekem ez a tésztasaláta.

Tonhallal és zöldséggel. Nem bírom megunni, és nem is akarom. Vacsorára, hétvégi könnyű ebédre is bevetem, rendszeresen, mert minden együtt áll benne, ami számomra prioritás: a durumtészta (imádom), ami jóllakat, tetszőleges zöldség (leginkább reszelt répa, kígyóubi, rucola), mert ugye rost mindig kell, végül pedig fehérje, mégpedig főtt tojás és tonhalkonzerv formájában. A "minden nap minimum egyszer egyél meleget" anyai axiómát pedig úgy váltom ki, hogy a tésztát langyosra hűtöm leszűréskor, így az egész kap egy (félig) melegételjelleget is, mégis saláta. Cseles.

Így néz ki - nem szép, de nyilván finom

Hozzávalók:

durumtészta vagy teljes kiőrlésű (a képen ez szerepel) (pl. penne, masni, orsó, rigatoni)

ruccola (nálam épp elfogyott)

kígyóubi, sárgarépa reszelve, de bármi mehet

tonhalkonzerv (olajos vagy sima)

olívaolaj (ha a konzerv nem olajos)

só, bors, fokhagyma, dijoni mustár

1-2 főtt tojás

Receptajánló:

Elkészítés:

főzd ki a tésztát, reszeld rá a zöldségeket, dobáld rá a ruccolát, a halat, fűszerezd, tedd rá a főtt tojást - talán ettől megjön végre a tavasz is, unjuk a téli kabátot, de tényleg.

Medvehagymás-avokádós tészta:

via GIPHY

Stefi kolléganőm a Lehel piacon forgatott, és ezzel a lendülettel hozott nekem pár csokor medvehagymát, az iroda melletti közértben kaptam egész jó áron csodás (éppen jónak ígérkező) avokádót, meg vettem egy csomag linguine tésztát (bár spagettivel is kiváló), és annyi.

Mivel néhány hónapja tejfehérje-megvonáson vagyok különféle okokból, ez a talpig vegán hasraütött recept pontosan jól jött hétvégén nekem. Friss, húsmentes, tejmentes, teljes értékű, laktató, tavaszi, szuperzöld.

Receptajánló:

Avokádós toast buggyantott tojással

És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a ...

Hozzávalók:

medvehagyma (1 csokor egy adaghoz)

linguine vagy spagetti

avokádó (kb. fél avokádó 1 adaghoz)

olívaolaj, fokhagyma, só, bors

A könyv esküszöm ott volt, nem direkt tettem oda, de mennyire odaillik!

Elkészítés:

Főzd ki a tésztát, közben olívaolajon futtasd át a felaprított medvehagymát és fokhagymát, sózd, borsozd, és keverd hozzá a tésztát is - az avokádót pedig villával pürésítsd, és szintén keverd a tésztához. A képen egyben hagytam, de jobb pürésítve, bevallom, jobban bevonja a tésztát. Később úgy is kipróbáltam. Nagyon gyors és finom!

....és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...