Az már biztosan kiderült rólam, hogy a távol-keleti ízek megszállott rajongója vagyok: amikor csak lehet és új ételeken ötletelek, akaratlanul is mindig ebbe az irányba indulok el… mondjuk én ezt cseppet sem bánom, igyekszem minél többet, minél egyszerűbben kihozni ebből az ízvilágból, ha pedig hazaérve az előző napról megmaradt curry fogad, máris eláraszt a boldogság: a melegítéskor felszabaduló aromák beterítik a konyhát.
A sütőtökös curry receptjét itt mentheted el
Ez a sütőtökös-csicseriborsós egytálétel úgy keletkezett, hogy rengeteg sütőtök volt otthon, amit rokonoktól, ismerősöktől kaptam további szíves felhasználásra. Egy idő után a leves és a sima sült tökszeletek is uncsik, akárhogyan variálom. Lehetne belőle süti, de vacsorára már mégse: ennek nyomán született meg egy újabb curry, teljesen növényi alapú hozzávalókból, érdekes ízvilággal.
A kókusztejről már tudvalevő, hogy remekül illik a sütőtökhöz, ebből a díszes kettősből pedig a csicseriborsó se maradjon ki. Apropó! Immár több nagy konzervgyár is piacra dobta a csicseriborsóját, szóval most már igazán nem lesz nagy gond a beszerzés.Hogy mitől lesz a legeslegjobb a készen is kapható currypasztán kívül?
A friss fűszernövénytől: jelen esetben a citromfűtől - jó, ha tartunk otthon cserépben, mert rengeteg egzotikus ételhez felhasználhatjuk. Itt még befigyel a mustármag és a kardamon is, nem kell megijedni, ezek az ételek nem hogy elbírják, de kifejezetten jót tesz nekik az erős fűszerezés.
Őszintén szólva az egészet fel tudtam volna falni, a főtt sütőtök isteni - főleg a fűszeres kókusztejben. Visszatarthatatlanul jó kedvem lett a főzés közben és az illatoktól, a zene persze most is szólt, amit meg is osztok veletek. Jó étvágyat mindenkinek!
A helyszínt a Lecsó Főzőiskola biztosította!
Az edényeket köszönjük Konda Briginek!