Szingli vacsik: saláta vagy szendvics?

Számomra nem nehéz a döntés, mert nem vagyok nagy salátarajongó, de ezekből az alapanyagokból bármelyik elkészíthető.

Mostanában kevés időt töltök otthon, igazából későn esek haza, és reggel korán indulok el. Nagy bevásárlásokat csak magam miatt nem szoktam csinálni, így olyan kajákat szeretek enni vacsira, ami hamar kész van, nem kell hozzá rengeteg hozzávaló, és nem kell vele órákig pepecselni a konyhában, de azért némileg többet nyújt, mint egy sima sonkás-sajtos szendvics.

Egyik nap nagyon megkívántam a körtét, de az, hogy én gyümölcsöt egyek vacsorára, nagyon nem vall rám. Kizárt, hogy jól laknék vele. Ezért azon kezdtem elmélkedni, mik azok az alapanyagok, amelyek passzolnak hozzá, és kitesznek akár egy főétkezést is.

Alapanyagok

Ősz van, így a dió adott, ami viszont jó barátságban van a sajtokkal, főleg nagy kedvencemmel, a camembert-rel. Tehát volt már egy édes és egy kesernyés ízű hozzávaló. Valami sósra is szükség lenne – gondoltam. Így jött a prosciutto! Sajnos – vagy nem sajnos – stylist lévén, nemcsak az ízek, hanem a látvány is nagyon fontos számomra. Szükség volt még valami zöldre. A madársalátára esett a választás, mert ennek elég semleges az íze, egy kis balzsamecettel megbolondítva tökéletes kombinációt alkotnak.

A bevásárlólista tehát már megvolt, de mi legyen belőlük?

Szendvics körtével és dióval recept

Lehet saláta grillezett körtével, sült camembert-rel, de lehet egy csodás szendvics is ciabattán. Én végül a szendvics mellett döntöttem, mert némileg laktatóbb, de a salátát is ajánlom, mert az is szuper választás lehet, akár előételnek is egy nagyobb főfogás előtt.

A madársaláta helyett végül vegyes saláta mix lett a szendvicsemen, - mert ezt sikerült beszereznem a zöldségestől -, de kicsit sem sajnáltam, hiszen gyönyörűek voltak a színei.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...