Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert gombaszezon van, másrészt mert roppantul imádom. De hogy ne csak mindig tésztával vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen jó lenne egy finom omletthez felhasználni. Régóta vágytam már valami rókagombás étekre, így erre esett a választásom.
Ami remekül illik hozzá, az a friss petrezselyem, a szerecsendió és természetesen a bors. Én sajnos gyomorproblémám miatt nem nagyon ehetek borsot, helyette viszont ott a jó öreg borsikafű, ami ízében hasonlít ugyan, de semmilyen módon nem kezdi ki a gyomrot.
Borsikafű
Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás, gombás, burgonyás ételekbe, savanyúságokba kerül, valamint a hüvelyes zöldségekhez adják, mivel csökkenti azok puffasztó hatását. Fontos, hogy a főzés végén tegyük csak az ételbe, különben erős aromájától az étel keserűvé válik.
Omlettem elkészítése iszonyú egyszerű, csak meg kell párolni a gombát egy kevés fokhagymán, majd megsütni az omlettet, visszatenni rá a gomba felét, összehajtani, ezután pedig mehet rá egy kevés parmezán és olívaolaj. Utóbbi nem kötelező, de ha van otthon valami jó minőségű, érdemes csöppenteni rá belőle.