Szingli vacsik: rókagombás omlett

Ha egy személyre főzök, nem szoktam nagy ügyet csapni a kaja körül. Ilyenkor egyszerű, gyors, laktató finomságokat készítek.

Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert gombaszezon van, másrészt mert roppantul imádom. De hogy ne csak mindig tésztával vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen jó lenne egy finom omletthez felhasználni. Régóta vágytam már valami rókagombás étekre, így erre esett a választásom.

Rókagomba

Laskás rizottó

Bár eredeti terveim szerint rókagombás változatot szerettem volna készíteni, de sehol nem találtam, így változtattam a terveken. Majd miután elkészült az étel, kiderült, hogy a nagyobb ...

Cukkinis vargányás metélt

Imádok piacra járni. Megvannak már a kedvenc árusaim is akikhez mindig visszajárok. Ilyenkor általában találomra kezdek vásárolni. Ami megtetszik azt megveszem. Most is így került a ...

Ami remekül illik hozzá, az a friss petrezselyem, a szerecsendió és természetesen a bors. Én sajnos gyomorproblémám miatt nem nagyon ehetek borsot, helyette viszont ott a jó öreg borsikafű, ami ízében hasonlít ugyan, de semmilyen módon nem kezdi ki a gyomrot.

Borsikafű

Borsikafű

Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás, gombás, burgonyás ételekbe, savanyúságokba kerül, valamint a hüvelyes zöldségekhez adják, mivel csökkenti azok puffasztó hatását. Fontos, hogy a főzés végén tegyük csak az ételbe, különben erős aromájától az étel keserűvé válik.

Rókagombás omlett recept

Omlettem elkészítése iszonyú egyszerű, csak meg kell párolni a gombát egy kevés fokhagymán, majd megsütni az omlettet, visszatenni rá a gomba felét, összehajtani, ezután pedig mehet rá egy kevés parmezán és olívaolaj. Utóbbi nem kötelező, de ha van otthon valami jó minőségű, érdemes csöppenteni rá belőle.

Erdei gombás omlett

Reggelinek is, vacsorának is tökéletes megoldás az omlett. Rendkívül sokféleképpen ízesíthetjük, tölthetjük, tálalhatjuk. Megunhatatlan. Már én is többfélét tettem fel a ...

Gombás omlett

Mivel egyik családtagom nem húsevő gyakran ötletelek, hogy ne váljék egyhangúvá a menü, de hússal sem utolsó. Hamarosan küldöm a savanyúság receptjét is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...