Szingli vacsik: puding házilag

Édességet vacsorára? Ki ne vágyna néha rá? Amikor se tészta, se zöldség vagy hús nem kell - házilag főztem puding tizenöt perc alatt! 

Vaníliapuding házilag

Nem kell mindig “rendes ételekben” gondolkodni. Bár a szülői intelem mindig arra vonatkozik, hogy együnk normális főtt ételeket, én ebben nem annyira tartom meg a kívánalmakat és estére vagy reggel igyekszem minél több nyers ételt is enni, ha tehetem, akkor az ebédhez is. De van úgy, hogy nincs kedvem se tésztázni, se krémlevesezni este (ugyanis ezek a kedvenceim), mégis vágyom valamire ami nem mű és házhozszállítós, házi, de gyors is. A tejbegríz már kicsit uncsi, viszont imádom a pudingot, kivéve azokat a nagyon mű, harsogóan színes porokat, melyeket a boltban lehet kapni. Ugyanakkor kukoricakeményítő, tej, cukor és egy kevés gyümölcs akad otthon, miért ne főzzek belőle házi pudingot?

A vaníliapuding receptjét itt mentheted el >>

Azon gondolkodtam, hogy még csak eszembe se jutott eddig házilag pudingot főzni. Ezen változtatnom kellett, mert imádom, és tényleg nem kell nagy erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy ezzel a szívemnek is kedves édességgel lepjem meg magam estére. Ha marad, másnap legfeljebb elviszem ajándékba, az édes krémeket mindenki szereti, annyira jó gyerekkori élményeket idéz fel egyébként is!

A receptemhez teljes tejet, kevés cukrot és valódi vaníliát használtam, a luxust a karamellel meglocsolt mandula és mogyoró jelentette benne, mert ezekből éppen akadt pár szem a háztartásban. Serpenyőben, natúran pár perc alatt aranybarnára piríthatók. Vaníliaaromát semmiképp sem ajánlok, mindenképp legalább a Bourbon vaníliás cukrot, mert sokkal finomabb ízeket eredményez, még ha nem is olyan intenzíven, mint aromával dúsított társai. Kicsivel több, mint fél liter tejet főztem fel, persze arányosan ebből kevesebb is lehet, ha egyestés mennyiséget szeretnénk. Vendégvárónak sem utolsó, mert egyszerűségét kitűnően kompenzálja, hogy szuperül díszíthető, variálható. Szinte már télies és nagyon finom, nagyon ajánlom!

Még több puding receptje >>

Nyers csokipuding

Már egy ideje próbálok egészségesebb ételeket fogyasztani, gyakran készítem ételeimet a nyers konyha alapjai szerint. Ez is egy isteni, laktató nyers étel.

Rizspuding 4.

A rizstejporból készített rizstejet nem szeretem meginni, de a belőle készített puding szerintem finom.

Puncsos puding dióval, mazsolával

Elmentettem egy, az oldalon megjelent tápióka puding receptet, de sem a vízfürdős, sem az egy óráig folyamatosan kevergetős tápióka / sago főzés nem tetszett. Egyszerűsítettem a ...

A Szingli vacsik korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...