Lényeg a lényeg, hónapokkal ezelőtt Lorraine Pascale műsorát néztem épp, amikor is elkészített egy nagyon egyszerű, de annál zseniálisabb pizzát. Akkor úgy döntöttem, feltétlenül elkészítem majd.
Ne rendeld, süsd! – Pizzakészítés otthon
A feltét: prosciutto, mozzarella és füge. Igen, füge! Alapvetően nem szeretem a gyümölcsöket a pizzán – nekem kissé bizarr. De ebbe a pizzába valamiért első látásra beleszerettem. A még nem túlérett füge nem annyira édes, mint mondjuk az ananász, így simán kombinálható sós kajákkal. Gondoltam, teszek vele egy próbát. Alig vártam, hogy eljöjjön a fügeszezon.
Amit a fügéről tudni érdemes
Főleg a különféle B-vitaminok találhatók meg benne. Magas a rosttartalma is, ami jótékony hatással van az emésztésre. A füge ásványianyag-tartalma nyugtatólag hat a szívre és az idegrendszerre is. Segít a fáradság, gyengeség és összpontosítási panaszok leküzdésében, illetve bélrendszeri panaszok esetén is hatékony. Frissen történő fogyasztásakor legyünk tekintettel hashajtó tulajdonságára.
A pizza
Elkészítése nem nagy ördöngösség. Hagyományos pizzatészta élesztővel, paradicsomos alappal és a feltéttel. Mégis más, mint a hagyományos, megszokott pizzák, amiket én személy szerint már halálra unok.
Felmentem tehát a világhálóra, és pár perc keresés után meg is találtam a receptet. Mutatom!
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a folyékonyakat. Ha ez megvan, összeeresztjük őket, gyúrjuk, majd pihentetjük egy darabig. Nyújtjuk, elkészítjük a szószt, rápakoljuk a feltétet, és bedobjuk a sütőbe. Ilyen egyszerű! Hát nem nagyszerű?
Még több fügerecept