Szingli konyha: sült paprika sajttal

Sült paprika sajttal, kukoricával, korianderrel és ecetes hagymával megsütve – mennyire egyszerű, mégsem jutott eddig eszembe vacsoraötletként. 

Sült paprika korianderrel

A Szingli konyha újabb fejezetéhez érkezvén arra gondoltam, hogy olyasmit fogok ajánlani, ami még bőven elkészíthető a nyári idényzöldségek valamelyikéből, valamint nagyon vágytam korianderre, bár tudom, sokan sírva menekülnek már a neve hallatán is. Mindegy, kedvenc fűszerem a friss koriander, illetve elsőként a sült paprika jutott még eszembe hozzá, így született meg a heti szinglivacsorák következő alkotása.

Szingli konyha: wonton, ahogy én készítem >>

Lehet kápia vagy kaliforniai paprikát is használni hozzá, én vegyesen vettem belőlük hazafelé jövet – talán az előbbi valamivel olcsóbb még. Nem kell hozzá köret, estére már amúgy sem jó degeszre tömni magunkat, viszont gyorsan lehet ezzel az étellel látványosat alkotni, így egy barát társaságában és filmmel az egyik legjobb ötlet.

Először jó kissé elősütni a félbevágott, kimagozott paprikákat, majd megtölteni a sajtos, kukoricás, korianderes keverékkel – extra sajtot a végén is lehet rámorzsolni, én jelen esetben füstölt krémfehér sajtot használtam, a tetejére a maradék korianderből szórtam rá.

A sült paprika receptjét itt mentheted el >>

A film egy korántsem csöpögős, de nagyon megható, hovatovább romantikus darab volt mellé, a Mi a gond velem? Ethan Hawke első rendezése, ráadásul az alapjául szolgáló könyv is az ő munkája.

Szingli konyha: sütőtökkrémleves >>

Egy pohár fehérbor azért még dukált mellé, így történt, hogy az öt paprika simán elfogyott, utána pedig egy gyümölcsös joghurt is befigyelt még a kínálatba. Aki ténylegesen egy személyre sütné, bőven elég 2 paprikával számolnia, persze az étvágy fokozatától is függ, hogy kibe mennyi fér ebből a korianderes finomságból.

Egyébként vendégeknek is tökéletes, gyorsan összedobható, és mivel este már nem volt kedvem a sült paprika héját lehámozni, így azzal együtt ettem meg – szerintem így is pompás!

Töltött tökhajó

A főzőtök ilyenkor frissen a legfinomabb (és a legolcsóbb). Jött az ötlet, hogy ma ez lesz ebédre. Nagyon finom, a 11 hónapos kislányom is jóízűen ette. :)

A Szingli konyha korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...