A szilveszteri házibuli legegyszerűbb partikajái

Idén szervezz jól, süss mértékkel, és inkább élvezd ki a szilveszteri házibulit! 

Itt a szilveszter, és idén te vagy a házibuli kajafelelőse is? Csak semmi pánik, megfelelő rendszerezéssel, listázással nagyon könnyen úrrá lehetsz a helyzeten, olyannyira, hogy a házigazdáknak szóló összes bókot bezsebelheted. A lényeg, hogy ne tölts két napot a konyhában, mert senki nem várja el, hogy tíz különböző nassolnivalót készíts el és szolgálj fel. Válogass tippjeinkből, és ne felejtsd, a vendégek is hoznak majd magukkal chipseket, sütiket, virslit, úgyhogy semmi értelme a felhalmozásnak.

Sós aprósütik

Alapnak tűnnek, azok is, a különböző pogácsák, sajtos rudak, és én még a leveles tésztából készült virsli batyukat is idesorolom. Nehogy mindet megsüsd! Válassz egyszerű receptet, ezt már előző nap elkészítheted, ha a sütőben hagyod, finom puha is marad. Én olyannyira leegyszerűsítettem a sajtosrúdkészítést, hogy ugyanannyi liszt, vaj és túró felhasználásával készítem el pikk-pakk. Így is mindenki imádja! Szerintem a tepertős poginak nem most van itt az ideje. Nem aprósüti, de sós, ha nem lesztek sokan, jöhetnek a házi pizzák, akár pizzatekercsek formájában.

Baconös csavart Timitől

A világ egyik legegyszerűbb, és egyben legnagyszerűbb vendégváró receptje. Nagyon könnyű, szórakoztató elkészíteni, és nagyon finom. A barátaink közt rendezett receptverseny I. ...

Szendvicsek + mártogatósok

Oké, azért a pirosaranyos szenyáknál lehetünk kifinomultabbak, de a lényeg, hogy vegyél bagetteket, amiket vágj vastagabb karikákra, és erre halmozz kevés zöldségkrémet, vajkrémet, vajat, sonkát, szalámit, sajtot, zöldséget hozzá passzoló szósszal, esetleg csírával! Persze ne mindet egyszerre, válassz három összetevőt, bőven elegendő lesz!

Rukkolás csicserikrém

Humuszt szerettem volna készíteni, de elfogyott a tahinim. Valamilyen intenzív ízű kiegészítőt kerestem helyette, és akkor eszembe jutott a finom, friss, rukkola, amelyet anyukámtól kaptam ...

Ezt olvastad már?

4+1 tipp, hogyan legyen környezetbarát az ünnepi menü

Hidegtálak házilag

Legfeljebb egyre vállalkozz, mert macerás, és hihetetlenül időigényes, de ebben a cikkünkben olvashatsz olyan helyekről is, ahonnan megrendelheted, ha éppen kaszinótojásra, majonézes burgonyára vagy kukoricára, franciasalátára vágytok. De házilag csakis egyet vállalj be, különösen majonézeset, mert időigényes, és jó lenne, ha az ünnep idejére nem hullafáradtan roskadnál össze. Az éjféli virslivel és lencsével csak akkor számolj, ha a vendégek igénylik, különben csak feleslegesen megmarad, kérdezz rá a buli előtt a résztvevőktől - nem mindenki szereti a hagyományos kaját.

Kaszinótojás 2.

Idén már többször sütöttem fánkot, úgyhogy most a télűzés egy másik formájához, a tavasz előrehozásához folyamodtam. És mivel több napsütést sajnos nem tudok intézni, maradt ...

Ünnepi virslisaláta

Van, aki óckodik a virslitől, és nem érti, hogyan lehet az ünnepi asztalra tenni... de sokunknak a szilveszter elengedhetetlen kelléke. Egy füstös ízű virsliből, és néhány ...

Kis különlegesség

Ha már egyfalatos szendvicsek, és valami exkluzívabbak állnál elő, jöhet a lazac, kaviárkrém, ezekkel ráadásul sok macera sincsen, és mindenki el lesz ájulva, milyen kifinomult ízlésed van. Rákfalatkákkal végképp lenyűgözted a vendégsereget.

Kakukkfüves-citromos garnéla

Ha nem csak finom, de jól kinéző ételt akarsz készíteni, akkor mindenképp javaslom a garnélákat. Különlegesek, és ízesítése miatt egyszerűen ellenállhatatlan.

Édesség

Nem is tudom miért, de nekem nem annyira kapcsolódik össze a szilveszter az édességekkel, sokkal kevésbé koncentrálok rá ilyenkor. Szerintem gyárts házi pudingot, és porciózd guszta tálkákba - imádni fogják, mert retro, neked pedig jóval kevesebb erőfeszítésedbe kerül, mint mondjuk egy mézes hatlapos. Jó ötlet bolti leveles tésztát venni, és megtölteni valami fincsiséggel, esetleg amerikai palacsintát, kókusztekercset, -golyót felszolgálni.

Vaníliapuding házilag

Azon gondolkodtam, hogy még csak eszembe se jutott eddig házilag pudingot főzni. Ezen változtatnom kellett, mert imádom, és tényleg nem kell nagy erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy ezzel a ...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...