Szilvák a dunyhában

Julia Child cseresznyés pitéje után szabadon készült ez a csodás, pihe-puha szilvás süti. Rém egyszerű recept. Gyorsan rákap a család, de nem baj, akár naponta elkészítheted!

Klasszikus francia süti a feketecseresznyével készült clafoutis, jelentése a szó tövéből eredően: “tölteni”. Angol ajkú területeken az utolsó betűt elhagyják: clafouti-ként jegyzik. Eredetileg a gyümölcs magozatlanul kerül bele. A magban rejlő amigdalintól sütés közben fantasztikus mandulaillatot áraszt. Fogaink épsége érdekében azonban ne kísérletezzünk a 19. századi leírás betartásával.

Szilvás tejes pite recept

Feketecseresznyét nálunk sajnos nem olyan egyszerű beszerezni, mint Franciaország Limousin megyéjében, ahol nagy hagyománya van termesztésének, és ahonnan a clafoutis is származik, de itt a csodálatos szilva! Ennek hiányában nektarinnal, almával, körtével, télen áfonyával és aszalt szilvával is kipróbálhatjuk, ilyenkor viszont más nevet kap a süti: flaugnarde-nak hívják, jelentése “lágy, puha”.

Szilvás tejes pite recept

Idáig nagymamám nyolctojásos meggyespiskóta-receptje vitte a prímet otthon, most ez a tendencia megdőlni látszik. Gyermekeink teljesen rákaptak. A múltkor nem volt otthon semmilyen gyümölcs, és túróval voltam kénytelen operálni, probléma egy szál se, úgy is befalták az egészet.

Szilvás tejes pite recept

A legkezdőbb háziasszonyoknak is bátran ajánlom - tényleg nincs benne semmilyen ördöngösség, akármikor gyorsan elkészíthető. A tészta bekeverése nem több, mint öt perc, háromnegyed óra múlva pedig kihúzhatjuk a sütőből az illatozó párnákon, mondhatni egy nagy dunyhán nyugvó gyümölcsöket.

A nyár végi szilvaszezonban még van egy-két feladatunk, meg kell sütnünk a ricottás-szilvás sütit,és kevernünk kell egy mascarponés pohárkrémet is. Ne csak gyűjtsétek, készítsétek is a tuti szilvás recepteket!

Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...