Itt csupán 300 forintért lehet tiéd egy kiló szilva

Persze ezért egy kicsit dolgoznod is kell, de hidd el, megéri, mert így nemcsak pénzt spórolsz, hanem egy remek programot is nyersz.

Magyarországon a szilvát termelik a negyedik legnagyobb területen, ennek ellenére sokan nem fogyasztják nyersen, inkább lekvárt, gombócot vagy cefrét készítenek belőle. Itt az ideje azonban, hogy újra felfedezzük és megismerjük a szilvát.

Itt csupán 400 forintért lehet tiéd egy kiló szilva

Ha szeretnénk egy kicsit spórolni, akkor jó ötlet lehet részt venni „Szedd magad” akciókon, melyek már az ország számos pontján elérhetők, illetve „Vedd magad" akciókon, amelyek keretén belül mindenki maga gyűjthet annyi friss gyümölcsöt, amennyire szüksége van.

Egyre több helyen hirdetnek ilyen „Szedd magad” akciókat, ahol olcsóbban juthatunk hozzá ehhez a páratlan gyümölcshöz.

A termelők úgy gondolják, hogy itt akár 500 forintért is beszerezhetjük, a nagybanin pedig 650-700 forint körülire várják kilóját. Akadnak azonban olyan helyek, ahonnan ennél is olcsóban vásárolhatjuk meg. Vannak vidéki gyümölcsösök, ahol cefrének a földről és a fáról már 299 Ft/kg-os áron is gyűjtögethetünk.

Klasszikus szilvás gombóc

Egyszer, ha majd nagyon sok időm lesz, ki fogom próbálni, hogy hányféle ételt lehet készíteni a krumpli-liszt párosításból. Gombóc, nudli, krokett, gnocchi, krumplilángos, ...

Fontos azonban elmondani, hogy mielőtt részt veszünk egy ilyen akción, tájékozódjunk, hogy az adott kertészet mikor van nyitva, mit kell magunkkal vinni a szedéshez, illetve hogy be kell-e jelentkezni előre.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...