Szigorúbban szabályozzák a fővárosban, hogyan lehet utazni vagy vásárolni

Szigorúbban szabályozzák majd a maszkhasználatot Budapesten is. A fővárosban egészen eddig önkormányzati előírás vonatkozott az arc eltakarására.

Szigorúbb szabályok fognak vonatkozni a maszkhasználatra Budapesten - derül ki az Index.hu cikkéből. A fővárosban alkalmazott maszkszabályok szerdától nem az önkormányzati rendeletben leírtak szerint lesznek érvényben, hanem a kormány szigorúbb elvárásaihoz alkalmazkodnak majd.

Az önkormányzati előírás szerint eddig szinte bármivel takarhattuk az arcunkat a tömegközlekedési eszközökön utazva, zárt közösségi terekben tartózkodva vagy a boltokban vásárolva, a szájmaszk mellett egy kendő vagy egy sál is alkalmas volt a száj és az orr elfedésére. Október 28-án a Fővárosi Önkormányzat visszavonja a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletét, ettől kezdve pedig a szélesebb körben előírt kormányrendelet lesz alkalmazva, mely szerint:

„a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles (…) orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje”.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...