„Számos területen megújulás jellemzi az idei Szigetet, így a látványvilág, a vendéglátás, a fenntarthatóság terén vagy a kényelmi szolgáltatások sorában is" – írja az Off Média oldala.
Változatosabb lesz a kínálat, és 2500 forintért is lehet majd kajálni
A Sziget fesztivál főszervezője, Kádár Tamás szerint idén a vendéglátás terén is új arcát mutatja majd a fesztivál.
A fesztivál területén kialakított blokkokban (food court) a gazdag hazai kínálat mellett és a hagyományos „fesztiválételeken” túl a Sziget partnerei lesznek közkedvelt éttermek és büfék is
– magyarázta Kádár Tamás.
Ezenfelül bővül a nemzetközi kínálat, valamint a speciális étrendet követők is elérhetik majd a számukra megfelelő harapnivalókat. A főszervező azt is elmondta, hogy úgy határozták meg a fesztiválon kínált ételek árait, hogy a Szigeten található fogások nem lehetnek drágábbak a fővárosban megtalálható hasonló kínálatnál. De, ami a legjobb, hogy:
Mindemellett minden vendéglátóhely kínálatában lennie kell minimum egy úgynevezett „budget food”-nak, aminek maximalizált ára 2.500 Ft lesz
– tette hozzá a főszervező.
A fenntarthatóság is központba kerül
„A vendéglátósok ennek megfelelően használhatnak étkészletet, csomagolóanyagot, alapanyagot, és nagy figyelmet fordítanak az energiatakarékos megoldásokra és a hulladékgyűjtés módjára is" – írja a lap.
Még több friss hír: