Ennyibe kerül egy korsó sör és egy „olcsó” gyros a SZIGETEN

Két év kihagyás után szerdán újra tárt kapukkal várja a fesztiválozókat a SZIGET. Idén mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a vendégeknek, ha kiadós lakomát akarnak tartani, mutatjuk, mennyiért érezheti jól magát az ember, ha már kezében van a napi- vagy a hetijegye.

Sokat kellett várni rá, de 2 évnyi kényszerpihenő után ma újra kezdetét veszi a SZIGET fesztivál, ahol számos világhírű fellépő és számtalan izgalmas zenei és kulturális program várja a fesztiválozókat. A Forbes.hu rövid körképet készített arról, milyen árakra számíthatnak a SZIGET vendégei, az pedig már most világosan látszik, hogy a két év kihagyás és az infláció a bulizásra is nagy hatással lesz.

Kezdődik a SZIGET (Fotó: Didier Messens/Getty Images)

A Forbes által közzétett hivatalos árlista szerint idén 1290 forintot kell fizetnie a nagyérdeműnek egy csapolt Dreherért, a dobozos sör pedig még ennél is drágább egy százassal. A ciderek 1590 forintért kaphatóak, a rövidek (vodka, whiskey, rum, pálinka) átlagosan 1950 forintba kerülnek 4 centiliterenként.

Egy fél literes üdítőért 890 forintot, az ásványvízért 850 forintot, egy koktélért pedig akár hatezer forintot is elkérnek már. Egy, a Redditen talált 2019-es árlista alapján a röviditalok ára 39,2 százalékkal, a csapolt Dreher 72 százalékkal, az üdítők 56 százalékkal kerülnek többe.

Nem lesz olcsó az étkezés sem. Egy gyros pitában 3000 forintba kerül, a box 4000, míg egy gyrostál 5000 forintba fog kerülni, de egy vegetáriánus tortilláért is 2500 forintot kell fizetni.

Bár nem kis mértékben drágult a fesztivál, az árak egy külföldi pénztárcájának közel sem olyan terhelőek mint nekünk. Összehasonlításképpen, a barcelonai Primavera Soundon csak a sörárak kétezernél kezdődnek, való igaz, a spanyol fesztivál csak részben a helyieket, és sokkal inkább a nemzetközi közönséget vonzza be.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...