Hagyományos, mégis mennyei íz lett 2022-ben Európa fagyija

Ausztriában ezzel a versennyel nyitják meg hivatalosan is a szezont. Nézzük, mely ízek uralják majd a nyarat!

Az osztrák fagylaltkészítők tíz éve azzal nyitják meg a szezont, hogy bejelentik, melyik fagyit választották az év ízének. Tavaly például a Mozart lett az év íze (nugát, marcipán és pisztácia), előtte a mák, 2019-ben pedig a virágos kreációk – levendula, rózsa, bodza – álltak a középpontban – írja az nlc.hu.

Hagyományos, mégis mennyei íz lett 2022-ben Európa fagyija

2022-ben egy sokkal szokványosabb ízkombó nyerte el a szakértők elismerését.

Idén a csoki-banán lett Ausztria íze.

Bár ez is izgalmas, mégis érdekesebb, hogy Európa ízét is megválasztották, ami nem más lett, mint a „Dolce Sinfonia“ fantázia nevű, csokoládé és mogyoró varázslatos kombinációjából álló fagylalt. A kreációt március 24-én, a kézműves fagylalt napján ünneplik.

Természetesen nem tudni, hogy mennyire befolyásolja ez a szavazás a magyar fagyizók kínálatát. Az viszont biztos, hogy körülbelül június elején kiderül, mi Magyarország idei fagylaltíze, ami már biztosan hatással lesz arra, mik kerülnek a pultokba itthon.


Még több izgalmas tartalom:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...