Szerintünk így készül a legjobb káposztás cvekedli – Cukorral vagy borssal kéred?

Könnyű, ízletes és laktató menzakaja, amit furcsa mód még a gyerekek is szeretnek. Cukorral vagy borssal kéred?

Egyszerű, olcsó, másnap is finom, ráadásul kedvünk szerint ízesíthetjük a káposztás tésztát, amelyet sokan csak cvekedlinek szeretünk hívni. Bár a legtöbb klasszikus recept az étel elkészítéséhez disznózsírt javasol, ha teljesen állati eredetű alapanyag nélkül szeretnénk elkészíteni az ételt, bátran használjunk olajat vagy kókuszzsírt az elkészítéshez.

Hozzávalók 4 adaghoz: 1 közepes db káposzta, 50 dkg tészta (fodros nagykocka), 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 2 evőkanál sertészsír VAGY olaj, bors ízlés szerint, só ízlés szerint

A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen.
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a zsírt vagy az olajat, és a jól kifacsart, reszelt káposztát beleszórjuk, majd nagyon sűrű kevergetés mellett, lassú tűzön megpirítjuk. Ez kicsit időigényes művelet, és oda kell figyelni, hogy ne kapjon oda a káposzta, de a végeredményért megéri!

A káposztát, mikor már jól megsült, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Ha szükséges, sózzuk még meg ízlésünknek megfelelően.
Amikor kész a káposzta, a közben megfőzött kockatésztát hozzáöntjük, és jól elkeverjük.

Tálalásnál az örök dilemmát elkerülve, rakjunk az asztalra plusz borsot és cukrot is, hogy mindkét tábor elégedett legyen a végeredménnyel.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...