Szerintünk így készül a legjobb káposztás cvekedli – Cukorral vagy borssal kéred?

Könnyű, ízletes és laktató menzakaja, amit furcsa mód még a gyerekek is szeretnek. Cukorral vagy borssal kéred?

Egyszerű, olcsó, másnap is finom, ráadásul kedvünk szerint ízesíthetjük a káposztás tésztát, amelyet sokan csak cvekedlinek szeretünk hívni. Bár a legtöbb klasszikus recept az étel elkészítéséhez disznózsírt javasol, ha teljesen állati eredetű alapanyag nélkül szeretnénk elkészíteni az ételt, bátran használjunk olajat vagy kókuszzsírt az elkészítéshez.

Hozzávalók 4 adaghoz: 1 közepes db káposzta, 50 dkg tészta (fodros nagykocka), 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 2 evőkanál sertészsír VAGY olaj, bors ízlés szerint, só ízlés szerint

A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen.
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a zsírt vagy az olajat, és a jól kifacsart, reszelt káposztát beleszórjuk, majd nagyon sűrű kevergetés mellett, lassú tűzön megpirítjuk. Ez kicsit időigényes művelet, és oda kell figyelni, hogy ne kapjon oda a káposzta, de a végeredményért megéri!

A káposztát, mikor már jól megsült, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Ha szükséges, sózzuk még meg ízlésünknek megfelelően.
Amikor kész a káposzta, a közben megfőzött kockatésztát hozzáöntjük, és jól elkeverjük.

Tálalásnál az örök dilemmát elkerülve, rakjunk az asztalra plusz borsot és cukrot is, hogy mindkét tábor elégedett legyen a végeredménnyel.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek