Egyszerű, olcsó, másnap is finom, ráadásul kedvünk szerint ízesíthetjük a káposztás tésztát, amelyet sokan csak cvekedlinek szeretünk hívni. Bár a legtöbb klasszikus recept az étel elkészítéséhez disznózsírt javasol, ha teljesen állati eredetű alapanyag nélkül szeretnénk elkészíteni az ételt, bátran használjunk olajat vagy kókuszzsírt az elkészítéshez.
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 közepes db káposzta, 50 dkg tészta (fodros nagykocka), 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 2 evőkanál sertészsír VAGY olaj, bors ízlés szerint, só ízlés szerint
A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen.
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a zsírt vagy az olajat, és a jól kifacsart, reszelt káposztát beleszórjuk, majd nagyon sűrű kevergetés mellett, lassú tűzön megpirítjuk. Ez kicsit időigényes művelet, és oda kell figyelni, hogy ne kapjon oda a káposzta, de a végeredményért megéri!
A káposztát, mikor már jól megsült, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Ha szükséges, sózzuk még meg ízlésünknek megfelelően.
Amikor kész a káposzta, a közben megfőzött kockatésztát hozzáöntjük, és jól elkeverjük.
Tálalásnál az örök dilemmát elkerülve, rakjunk az asztalra plusz borsot és cukrot is, hogy mindkét tábor elégedett legyen a végeredménnyel.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Izgalmas ízek januárra, ha a füleden jönnek ki a tipikus...
Teljesen érthető, ha kicsit eleged van már a krémlevesekből, tartalmas egytálételekből és komoly húsos fogásokból, új ízekre, változatosságra vágynál, a téli zöldség- és gyümölcskínálat azonban nem kényeztet el minket. Mutatjuk, hogyan tedd változatosabbá a januári mindennapokat.
Szekeres DóraKözeleg a farsang...süsd meg velünk életed legjobb CSÖRÖGEFÁNKJÁT!
Január 6-án hivatalosan elkezdődött a farsangi időszak, és bár lehet, hogy idén nem öltözünk majd díszes jelmezekbe, a fánksütés nem maradhat ki az életünkből!
Nosalty7 étel, ami energiát ad, ha állandóan fáradtnak érzed magad
Bizony, nem csak a kávé adhat energiát reggelente. Ezek az egészséges alapanyagok felpörgetnek, miközben tele vannak értékes tápanyagokkal.
Kessel KrisztinaÍgy készül a legropogósabb külsejű, puha belsejű tepsis krumpli!
Csak ámulunk azon, milyen tökéletesen néz ki az a fűszeres tepsis krumpli, amit egy egyetemista fiú készített el egyik videójában.
Masszi- Rigó Csilla