Szerintünk ez az 5 strandkaja az, amiből ha törik, ha szakad, enned kell

Szóbajött, hogy ki mit eszik, ha strandol. Mondjuk a Balatonon. Vagy a Velencei-tónál. Ami nélkül nincs fürdés, napozás, vízpart, lehet bármilyen minőségű, ENNED KELL BELŐLE.

Ha strandon vagyunk, nyilván enni kell - hiába tudjuk, hogy drága, nagyon ritkán jó minőségű, és felállni sem fogunk tudni tőle 1-2 órán keresztül, mert valamilyen oknál fogva a strandkaják 99%-a minden, ami a könnyű és diétás ellentéte. De muszáj enni, mert hozzá tartozik. Megérzed a Balaton illatát -> meglátod a vitorlásokat és a túlpartot -> lemész a klasszik fémlépcsőn -> a talpadhoz ér a víz -> és már kívánod is a hekket vagy a lángost. Ez így kerek. De mi az, ami nélkül neked elképzelhetetlen a strand?

LÁNGOS

A retró kaják legretróbbja a standokon - híg, vizezett, igazi tejet nem látott tejföllel és növényi sajttal is imádjuk. Hadd csöpögjön a könyökünkről a fokhagymás olaj. Kötelező nyári kellék a Balatonon ez is, de házilag is megsütheted - legjobb.

Te lángosos vagy?

Retró strandos lángos

A strandos lángos az egy életérzés. Mindenkit érint, nem lehet kikerülni. Olyan, mint az István a király zenéje, akkor is tudjuk, ha utoljára hat évesen hallgattuk, mint a TV maci, akit ...

HEKK

A közhelyesen nem balatoni (mert tengeri) hal rántva, fehérkenyérrel, kovászos ubival. Aki nem szereti a halat, még az is szereti a hekket. Akkor is, ha vizezik, trükköznek vele, hogy többnek tűnjön dekára, évente minimum egyszer rákívánsz a strandon.

HAMBURGER

Az amerikai alapvetés magyarosítva - gyári zsömle szezámmaggal (sajnos a régi édeskés BUCIT vagy PUFFANCSOT alig kapni már), valami salátaféle, kecsáp-mustár-majonéz trió csordulásig, és a mirelit hús. Ez az alap strandos - nem a házi, nem a kézműves, nem a gurmé, mégis irtó jó tud lenni miközben nézed a naplementét a füredi strandon.

Ha otthon készítenéd:

Retro hamburger

Hamburgert sok helyen készítenek, de ha jót akarunk enni, azt már keresni kell, vagy magunk készítjük el. Ez egy otthoni verzió, de az éttermemben is kapható.

Hamburger Jamie Olivertől

Íme, a mi hamburgerünk! Nekünk bejött, ahogy Jamie Oliver készíti. Lehet, hogy nem teljesen originális, de nagyon finom!  Az eredeti recept leírása Jamie Főzőiskolája c. könyvében ...

FŐTT KUKORICA

Személyes kedvenc nálam - nagyon sok sóval, lédúsan, csöpögősen, hogy a napsárga darabokat másnap is a nyelveddel kelljen kipiszkálni a fogaid közül.

PALACSINTA

A gyerekek kedvence, és ha édesszájú vagy, tuti hogy benevezel rá te is - valami sós után persze. Általában vastag és világos színű a tésztája, és három alatt nem állunk meg. Túrós, fahéjas, kakaós, pudingos, mogyorókrémes, ahogy kell. Én mindig nagyon megsajnálom a palacsintasütőket (a lángossütőkkel együtt) - minden elismerésem, hogy bírják ezt a melót a melegben....

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...