Szeretnél egy kicsit Széll Tamás lenni?

Nézd meg Szabó Győző új, légfőzős videóját, melyben odacsap a valódi mesterszakácsok munkapultjára, és konkrétan Széll Tamás babérjaira tör! (x)

Szerdán szintet lépett a magyar gasztronómia, hiszen a Bocuse d’Or európai döntőjét Széll Tamás magyar sztárséf nyerte meg. A világ legrangosabb séfversenye minden ízében a csúcsgasztronómiáról szól, melynek szemlélete a verseny falain kívül is egyre szélesebb teret hódít, és lassan, de biztosan szivárog a top éttermek kulináris szentélyeiből a fakanálforgató földi halandók konyhái felé. Erre a jelenségre ad csattanós választ Szabó Győző, aki új egyperces kisfilmjében szemmel láthatóan Széll Tamás győzelmi babérjaira tör. Győző – aki a valóságban is sikeres étteremtulajdonos – a videóban egy kissé fellengzős, vérprofi látszatát tűzön-vízen át fenntartó tévészakácsot alakít, aki egy általa egyszerűnek titulált, a gyakorlatban kivitelezhetetlen étel elkészítését mutatja be, a mi legnagyobb örömünkre.

Szabó Győző Légfőzése - nézd meg a videót!

A videót megnézve egy eddig ismeretlen főzési technika megszületésének is tanúi lehetünk. Győző ugyanis – arra való hivatkozással, hogy az étel közel 100 hozzávalója közül egyet sem tudott beszerezni – a szemünk láttára fedezi fel a légfőzést, mely kétségtelenül méltó társa lehet a minimál eszközigényű tevékenységek elit klubjában a léggitározásnak. Zenei húrokat pengető társához hasonlóan a légfőzés lényege is az, hogy az adott tevékenység végrehajtásához csak és kizárólag a saját testünket használjuk. Jelen esetben ez „pantomim mozdulatokkal” végrehajtott „professzionális gasztroimitációt” jelent, vagyis komplett ételek levegőben hadonászva történő elkészítését.

A NetPincér csapata készített egy grafikát is, mely a sushi légfőzéses elkészítésének mozdulatait mutatja be.

8 indok, amiért a légfőzés a legtökéletesebb főzési forma:

  • percek alatt elsajátítható,
  • az ételeket lehetetlen elrontani,
  • az alapanyagok mindig egyenletes minőségűek,
  • a felhasznált eszközök élettartama korlátlan, és mindig tökéletesen működnek,
  • főzés előtt nem kell bevásárolnunk, és semmilyen más előkészületet sem igényel,
  • a leginkább költségkímélő főzési mód,
  • az elkészült ételek kalóriatartalma minden esetben 0, így nem áll fenn az elhízás veszélye,
  • a főzés végeztével nem kell elmosogatni.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...