Szeretnél egy kicsit Széll Tamás lenni?

Nézd meg Szabó Győző új, légfőzős videóját, melyben odacsap a valódi mesterszakácsok munkapultjára, és konkrétan Széll Tamás babérjaira tör! (x)

Szerdán szintet lépett a magyar gasztronómia, hiszen a Bocuse d’Or európai döntőjét Széll Tamás magyar sztárséf nyerte meg. A világ legrangosabb séfversenye minden ízében a csúcsgasztronómiáról szól, melynek szemlélete a verseny falain kívül is egyre szélesebb teret hódít, és lassan, de biztosan szivárog a top éttermek kulináris szentélyeiből a fakanálforgató földi halandók konyhái felé. Erre a jelenségre ad csattanós választ Szabó Győző, aki új egyperces kisfilmjében szemmel láthatóan Széll Tamás győzelmi babérjaira tör. Győző – aki a valóságban is sikeres étteremtulajdonos – a videóban egy kissé fellengzős, vérprofi látszatát tűzön-vízen át fenntartó tévészakácsot alakít, aki egy általa egyszerűnek titulált, a gyakorlatban kivitelezhetetlen étel elkészítését mutatja be, a mi legnagyobb örömünkre.

Szabó Győző Légfőzése - nézd meg a videót!

A videót megnézve egy eddig ismeretlen főzési technika megszületésének is tanúi lehetünk. Győző ugyanis – arra való hivatkozással, hogy az étel közel 100 hozzávalója közül egyet sem tudott beszerezni – a szemünk láttára fedezi fel a légfőzést, mely kétségtelenül méltó társa lehet a minimál eszközigényű tevékenységek elit klubjában a léggitározásnak. Zenei húrokat pengető társához hasonlóan a légfőzés lényege is az, hogy az adott tevékenység végrehajtásához csak és kizárólag a saját testünket használjuk. Jelen esetben ez „pantomim mozdulatokkal” végrehajtott „professzionális gasztroimitációt” jelent, vagyis komplett ételek levegőben hadonászva történő elkészítését.

A NetPincér csapata készített egy grafikát is, mely a sushi légfőzéses elkészítésének mozdulatait mutatja be.

8 indok, amiért a légfőzés a legtökéletesebb főzési forma:

  • percek alatt elsajátítható,
  • az ételeket lehetetlen elrontani,
  • az alapanyagok mindig egyenletes minőségűek,
  • a felhasznált eszközök élettartama korlátlan, és mindig tökéletesen működnek,
  • főzés előtt nem kell bevásárolnunk, és semmilyen más előkészületet sem igényel,
  • a leginkább költségkímélő főzési mód,
  • az elkészült ételek kalóriatartalma minden esetben 0, így nem áll fenn az elhízás veszélye,
  • a főzés végeztével nem kell elmosogatni.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek