Szeretnél egy kicsit Széll Tamás lenni?

Nézd meg Szabó Győző új, légfőzős videóját, melyben odacsap a valódi mesterszakácsok munkapultjára, és konkrétan Széll Tamás babérjaira tör! (x)

Szerdán szintet lépett a magyar gasztronómia, hiszen a Bocuse d’Or európai döntőjét Széll Tamás magyar sztárséf nyerte meg. A világ legrangosabb séfversenye minden ízében a csúcsgasztronómiáról szól, melynek szemlélete a verseny falain kívül is egyre szélesebb teret hódít, és lassan, de biztosan szivárog a top éttermek kulináris szentélyeiből a fakanálforgató földi halandók konyhái felé. Erre a jelenségre ad csattanós választ Szabó Győző, aki új egyperces kisfilmjében szemmel láthatóan Széll Tamás győzelmi babérjaira tör. Győző – aki a valóságban is sikeres étteremtulajdonos – a videóban egy kissé fellengzős, vérprofi látszatát tűzön-vízen át fenntartó tévészakácsot alakít, aki egy általa egyszerűnek titulált, a gyakorlatban kivitelezhetetlen étel elkészítését mutatja be, a mi legnagyobb örömünkre.

Szabó Győző Légfőzése - nézd meg a videót!

A videót megnézve egy eddig ismeretlen főzési technika megszületésének is tanúi lehetünk. Győző ugyanis – arra való hivatkozással, hogy az étel közel 100 hozzávalója közül egyet sem tudott beszerezni – a szemünk láttára fedezi fel a légfőzést, mely kétségtelenül méltó társa lehet a minimál eszközigényű tevékenységek elit klubjában a léggitározásnak. Zenei húrokat pengető társához hasonlóan a légfőzés lényege is az, hogy az adott tevékenység végrehajtásához csak és kizárólag a saját testünket használjuk. Jelen esetben ez „pantomim mozdulatokkal” végrehajtott „professzionális gasztroimitációt” jelent, vagyis komplett ételek levegőben hadonászva történő elkészítését.

A NetPincér csapata készített egy grafikát is, mely a sushi légfőzéses elkészítésének mozdulatait mutatja be.

8 indok, amiért a légfőzés a legtökéletesebb főzési forma:

  • percek alatt elsajátítható,
  • az ételeket lehetetlen elrontani,
  • az alapanyagok mindig egyenletes minőségűek,
  • a felhasznált eszközök élettartama korlátlan, és mindig tökéletesen működnek,
  • főzés előtt nem kell bevásárolnunk, és semmilyen más előkészületet sem igényel,
  • a leginkább költségkímélő főzési mód,
  • az elkészült ételek kalóriatartalma minden esetben 0, így nem áll fenn az elhízás veszélye,
  • a főzés végeztével nem kell elmosogatni.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...