Ha eddig nem szeretted vagy már unod a megszokott salátákat, akkor a heti vacsoramenüvel most neked kedvezünk – jobbnál jobb receptekkel!Lesz madársaláta, spenót, zöldborsó...
A héten visszaveszünk a kalóriákból, hiszen mindenki feszt’ fogyókúrázik és edzőterembe jár – ha a nagy kalóriahajszába nem is szállunk be, tavasszal jól esik friss zöldekkel feltankolni a szervezetünket, pláne, ha a salátafogyasztás már régen nem a sokak által rosszindulatúan nyúleledelnek nevezett zöldségek kritikátlan egymásra dobálását jelenti. Salátázni lehet változatosan, ez az öt recept bebizonyítja, hogy ínyenc módra is!
Hétfő
Erre a napra a csirkesalátát ajánlom – ha maradt hétvégéről valamennyi sült csirkehús, kissé átpiríthatjuk egy serpenyőben és szárnyas fűszerkeverékkel (keressük az adalékanyag-menteset), jégsalátával és az egyre szebben pirosló paradicsommal. Mehet rá a cézár salátaöntet és pirított kenyérkockák – ezt még a salátafóbok is szeretni fogják!
Kedd
Egy igazán különleges és nagyon gazdag ízvilágú saláta a keddi választott, madársaláta, retek, újhagyma – egyszóval mindaz, aminek ilyenkor májusban valóban szezonja van, feldobja a kedvünket és vitaminokkal lát el. Az öntet olívaolajos, tárkonyecetes – érdemes ténylegesen tárkonyosat használni!
Szerda
Spenótból sem átallok salátát készíteni, ha eddig ódzkodtál a gondolatától, csak próbáld ki! Az erős ízű sajtokat nagyon jól viseli, ez a recept sertéshússal, tejföllel és túróval is megspékeli, más nem is nagyon kell hozzá – pár percnél tovább nem szükséges párolni a spenótleveleket, hogy minél több vitamint megőrizzenek.
Könnyű vacsorák egész hétre >>
Csütörtök
Elvétve már lehet találni a piacokon új zöldborsót – persze az igazi szezonra még egy-két hetet várni kell. Addig is a salátánkba dobálhatunk belőle keveset: pirított sonkával, aki szereti, kevés főtt tojással fölturbózhatja, de anélkül is laktató, finom vacsora.
Péntek
A húsevők legnagyobb örömére ismét egy tipp, ezúttal pulykára: a saláta alapja legyen rukkola (óvatosan vásároljunk, csakis a legfrissebbet, az állott növénynek ugyanis keserű az íze), keverjük kefirrel, mézzel, fetával – szokatlan, de nagyon finom lesz a végeredmény!
Ha megjött a kedved a salátázáshoz, itt tovább válogathatsz! >>
Még több olvasnivaló a Reggeli és vacsora rovat cikkei között! >>