Ez a szendvicsmonstrum az olasz-amerikai eredetű muffulettához hasonlóan készül, mi viszont most kissé megvariáltuk. Tapenád helyett egy szintén nagyon ízes, karakteres sajtkrémes kencét készítettünk bele, sőt, a kenyérszeleteket is lepirítottuk vajon, annak ellenére, hogy az igazi muffulettát mindig szobahőmérsékleten kell felszolgálni, soha nem pirítva. Istenkáromlásnak számít a szendvics helytelen tálalása, a mi verziónk viszont pont így lett tökéletes.
Rengeteg felvágottal és sajttal rétegeztük – biztosan lenyűgözne bárkit Szicílián át egészen New Orleans-ig! Teljes recept itt!
Lesd meg, hogy készül a legdögösebb szendvics:
@nosalty.hu Létezik ennél jobb szendvics? :D#tiktokhungary #nosalty #sandwich #cooking
♬ eredeti hang - Nosalty
Hogy mi kell ehhez a monstrumhoz?
krémsajt, újhagyma, medvehagyma (vagysnidling), bazsalikom, petrezselyem, jalapeño, parmezán, citromhéj, só, bors, olívaolaj, kenyér, vaj, mozzarella, rukkola, mortadella, cheddar sajt, szalámi
Lássuk, hogy készül:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A szendvicskrémhez a jalapenot, az újhagymát, a medvehagymát és a zöldfűszereket finomra aprítjuk. A fokhagymát, a parmezánt és a citromot lereszeljük, majd a sajtkémmel és az olívaolajjal együtt egy tálkában alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Felhasználásig félretesszük.
A kenyeret vízszintesen kettévágjuk. A vajat megolvasztjuk, és egy serpenyőben a kenyér mindkét felét aranybarnára pirítjuk.
Megkenjük a krémmel mindkét felét, és rápakoljuk a mozzarellát. Betoljuk a forró sütőbe pár percre, míg a sajt kissé ráolvad.
Tegyünk a kenyérszeletekre gazdagon a rukkolából, ezt követően rétegezzünk rá mindkét felére a mortadellából, majd a cheddarból és a szalámiból, végül zárjuk össze a szendót.
Érdemes sütőpapírba csomagolni, majd várni 15-20 percet, hogy kissé összeálljon. Akár súlyt is tehetünk rá.
Úgy tálaljuk, mintha egy tortát szeletelnénk. Csipsszel vagy sült krumplival extrán komplett streetfood-fogás. Próbáljátok ki, nem lehet leállni vele!
A szerény óriásszendvics teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több csodás recept itt: