A szerénytelen szexiszendvics, ami tuti, hogy nem fér a szádba

Éhes vagy? Akkor ennek állj neki, és már a felénél lepattan a nadrágod gombja. Gyönyörűszép monstrum, amely csak úgy dagad a belerétegzett mindenjótól. Flóra szokásos megalomán őrülete minden szendvicsrajongónak kötelező.

Ez a szendvicsmonstrum az olasz-amerikai eredetű muffulettához hasonlóan készül, mi viszont most kissé megvariáltuk. Tapenád helyett egy szintén nagyon ízes, karakteres sajtkrémes kencét készítettünk bele, sőt, a kenyérszeleteket is lepirítottuk vajon, annak ellenére, hogy az igazi muffulettát mindig szobahőmérsékleten kell felszolgálni, soha nem pirítva. Istenkáromlásnak számít a szendvics helytelen tálalása, a mi verziónk viszont pont így lett tökéletes.

Rengeteg felvágottal és sajttal rétegeztük – biztosan lenyűgözne bárkit Szicílián át egészen New Orleans-ig! Teljes recept itt!

Lesd meg, hogy készül a legdögösebb szendvics:

@nosalty.hu

Létezik ennél jobb szendvics? :D#tiktokhungary #nosalty #sandwich #cooking

♬ eredeti hang - Nosalty

Hogy mi kell ehhez a monstrumhoz?

krémsajt, újhagyma, medvehagyma (vagysnidling), bazsalikom, petrezselyem, jalapeño, parmezán, citromhéj, só, bors, olívaolaj, kenyér, vaj, mozzarella, rukkola, mortadella, cheddar sajt, szalámi

Lássuk, hogy készül:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

A szendvicskrémhez a jalapenot, az újhagymát, a medvehagymát és a zöldfűszereket finomra aprítjuk. A fokhagymát, a parmezánt és a citromot lereszeljük, majd a sajtkémmel és az olívaolajjal együtt egy tálkában alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Felhasználásig félretesszük.

A kenyeret vízszintesen kettévágjuk. A vajat megolvasztjuk, és egy serpenyőben a kenyér mindkét felét aranybarnára pirítjuk.

Megkenjük a krémmel mindkét felét, és rápakoljuk a mozzarellát. Betoljuk a forró sütőbe pár percre, míg a sajt kissé ráolvad.

Tegyünk a kenyérszeletekre gazdagon a rukkolából, ezt követően rétegezzünk rá mindkét felére a mortadellából, majd a cheddarból és a szalámiból, végül zárjuk össze a szendót.

Érdemes sütőpapírba csomagolni, majd várni 15-20 percet, hogy kissé összeálljon. Akár súlyt is tehetünk rá.

Úgy tálaljuk, mintha egy tortát szeletelnénk. Csipsszel vagy sült krumplival extrán komplett streetfood-fogás. Próbáljátok ki, nem lehet leállni vele!

A szerény óriásszendvics teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több csodás recept itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...