A szerénytelen szexiszendvics, ami tuti, hogy nem fér a szádba

Éhes vagy? Akkor ennek állj neki, és már a felénél lepattan a nadrágod gombja. Gyönyörűszép monstrum, amely csak úgy dagad a belerétegzett mindenjótól. Flóra szokásos megalomán őrülete minden szendvicsrajongónak kötelező.

Ez a szendvicsmonstrum az olasz-amerikai eredetű muffulettához hasonlóan készül, mi viszont most kissé megvariáltuk. Tapenád helyett egy szintén nagyon ízes, karakteres sajtkrémes kencét készítettünk bele, sőt, a kenyérszeleteket is lepirítottuk vajon, annak ellenére, hogy az igazi muffulettát mindig szobahőmérsékleten kell felszolgálni, soha nem pirítva. Istenkáromlásnak számít a szendvics helytelen tálalása, a mi verziónk viszont pont így lett tökéletes.

Rengeteg felvágottal és sajttal rétegeztük – biztosan lenyűgözne bárkit Szicílián át egészen New Orleans-ig! Teljes recept itt!

Lesd meg, hogy készül a legdögösebb szendvics:

@nosalty.hu

Létezik ennél jobb szendvics? :D#tiktokhungary #nosalty #sandwich #cooking

♬ eredeti hang - Nosalty

Hogy mi kell ehhez a monstrumhoz?

krémsajt, újhagyma, medvehagyma (vagysnidling), bazsalikom, petrezselyem, jalapeño, parmezán, citromhéj, só, bors, olívaolaj, kenyér, vaj, mozzarella, rukkola, mortadella, cheddar sajt, szalámi

Lássuk, hogy készül:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

A szendvicskrémhez a jalapenot, az újhagymát, a medvehagymát és a zöldfűszereket finomra aprítjuk. A fokhagymát, a parmezánt és a citromot lereszeljük, majd a sajtkémmel és az olívaolajjal együtt egy tálkában alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Felhasználásig félretesszük.

A kenyeret vízszintesen kettévágjuk. A vajat megolvasztjuk, és egy serpenyőben a kenyér mindkét felét aranybarnára pirítjuk.

Megkenjük a krémmel mindkét felét, és rápakoljuk a mozzarellát. Betoljuk a forró sütőbe pár percre, míg a sajt kissé ráolvad.

Tegyünk a kenyérszeletekre gazdagon a rukkolából, ezt követően rétegezzünk rá mindkét felére a mortadellából, majd a cheddarból és a szalámiból, végül zárjuk össze a szendót.

Érdemes sütőpapírba csomagolni, majd várni 15-20 percet, hogy kissé összeálljon. Akár súlyt is tehetünk rá.

Úgy tálaljuk, mintha egy tortát szeletelnénk. Csipsszel vagy sült krumplival extrán komplett streetfood-fogás. Próbáljátok ki, nem lehet leállni vele!

A szerény óriásszendvics teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több csodás recept itt:

Címlapról ajánljuk