A szerelemre is pozitív hatással van a közös főzés

A bevett Valentin-napi éttermi vacsora izgalmas, intim alternatívája lehet a közös főzés, mint ajándék.

Az IKEA legújabb tanulmánya a közös főzés pozitív mentális hatásainak bemutatása mellett arról számol be, hogy a párkapcsolatok megerősítésére, a kedvesünkkel való összecsiszolódásra is kitűnő alkalom a közös konyhai tevékenység.

A kutatássorozat második részében a konyha áll a fókuszban: azt vizsgálták, mi jellemzi az emberek viselkedését a konyhában, hogyan hat rájuk a főzés, hogyan és kivel esznek általában. A kutatás alapját nyolc városban, nyolc különböző országban felmért adatok szolgáltatták.

A kutatás eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a közös étkezések egyre ritkábbak a különböző kultúrájú városokban, a közös főzésekről nem is beszélve. Ennek ellenére a felmérés arról is beszámol, hogy minden harmadik ember szeretne többször valakivel együtt enni.

A közös főzés során közelebb kerülhetünk a párunkhoz, jobban megérthetjük a gondolkodásmódját, a közös sikerélmény pedig növeli az önbizalmunkat és a kapcsolatunk stabilitását.

Az amerikai UCLA egyetem felmérése szerint a közös főzés által bensőséges élménnyé válik a napi rutin, ráadásul hosszú távon mélyebb, produktívabb beszélgetéseket eredményez a részt vevő párok között.

Valentin-napra egyedi élmény, ajándék lehet a közös főzés, néhány kiegészítővel pedig könnyedén meghitt, romantikus helyszínné alakíthatjuk a konyhánkat! Íme néhány termék inspirációnak!

Ez is érdekelhet!

24 csurig nutellás szexi desszert Bálint-napra

Címlapról ajánljuk

További cikkek