A szerelemre is pozitív hatással van a közös főzés

A bevett Valentin-napi éttermi vacsora izgalmas, intim alternatívája lehet a közös főzés, mint ajándék.

Az IKEA legújabb tanulmánya a közös főzés pozitív mentális hatásainak bemutatása mellett arról számol be, hogy a párkapcsolatok megerősítésére, a kedvesünkkel való összecsiszolódásra is kitűnő alkalom a közös konyhai tevékenység.

A kutatássorozat második részében a konyha áll a fókuszban: azt vizsgálták, mi jellemzi az emberek viselkedését a konyhában, hogyan hat rájuk a főzés, hogyan és kivel esznek általában. A kutatás alapját nyolc városban, nyolc különböző országban felmért adatok szolgáltatták.

A kutatás eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a közös étkezések egyre ritkábbak a különböző kultúrájú városokban, a közös főzésekről nem is beszélve. Ennek ellenére a felmérés arról is beszámol, hogy minden harmadik ember szeretne többször valakivel együtt enni.

A közös főzés során közelebb kerülhetünk a párunkhoz, jobban megérthetjük a gondolkodásmódját, a közös sikerélmény pedig növeli az önbizalmunkat és a kapcsolatunk stabilitását.

Az amerikai UCLA egyetem felmérése szerint a közös főzés által bensőséges élménnyé válik a napi rutin, ráadásul hosszú távon mélyebb, produktívabb beszélgetéseket eredményez a részt vevő párok között.

Valentin-napra egyedi élmény, ajándék lehet a közös főzés, néhány kiegészítővel pedig könnyedén meghitt, romantikus helyszínné alakíthatjuk a konyhánkat! Íme néhány termék inspirációnak!

Ez is érdekelhet!

24 csurig nutellás szexi desszert Bálint-napra

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...