Szeptember első hétvégéjén érkezik a Káli Piknik

Hegyek, völgyek, szőlőtőkék és borospincék között kanyargó szerpentinek, rusztikus épületek – ki ne ismerné a Balaton-felvidék hamisítatlan hangulatát? Ebbe a különleges miliőbe álmodták meg a szervezők a Káli Pikniket, amibe mindent összegyúrtak, amit szeretnek: finom ételeket, kultúrát, művészetet és a Káli-medence épített és természeti csodáit.

Szeptember 2-3. között Köveskálon, különleges helyszínen találkoznak majd az ország legelismertebb séfjei és vendéglátóhelyei a Káli Piknik keretében. Többek között Michelin-csillagos éttermek séfjei is érkeznek a káli faluba, akik különleges menüvel várják a gasztronómia szerelmeseit.

Michelin-csillagos éttermek séfjei is érkeznek a káli faluba

Amíg kóstolunk, kerekasztal-beszélgetéseket is hallgathatunk a hazai gasztronómiai élet meghatározó szereplőivel. Velünk lesz majd Lajos Mari, akinek receptjei több generációnak segítettek már ínycsiklandó falatokat varázsolni az asztalra, Forrai Miklós, a Michelin Bib Gourmand elismerést nyert balatonszőlősi Casa Christa étterem tulajdonosa, és Szabó Andrea, aki a magyar superfood világába kalauzolja el a hallgatóságot – és sokan mások.  

A vendéglátók pontos listája:

  • Anyukám Mondta Étterem (Encs)
  • Babel (Budapest)
  • Creative Kitchen Truck by John's Pub (Keszthely)
  • Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém)
  • Kővirág (Köveskál)
  • Lokal47 (Kéthely)
  • Macok Bisztró (Eger)
  • MI A KŐ (Köveskál)
  • PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely (Palkonya)
  • Rolling Chef Steak Trezor Beef (Budapest)
  • Szabi A Pék - Panificio Il Basilico (Szentendre)
  • Bortársaság
  • Káli Kövek borászat
  • Mrs. Doubtfire Project
  • One Eleven Roastery
  • Pálffy pincészet
  • Vis Vitalis

A beszélgetések mellett olyan programok várják a látogatókat, mint a látványfőzés, a bor- és pálinkakóstolók, Szabi a Péktől megtudhatjuk a tökéletes nápolyi pizza receptjét, Beh Mariann, a Bazsalikomos kert teák megálmodója pedig legújabb, Fűszermesék című könyve kapcsán a fűszerek világába kalauzol el kicsiket és nagyokat. A gasztrokulturális kalandok mellett a művészetekben is megmerítkezhetünk a Káli Pikniken:

exkluzív workshopokon testközelből, interaktív módon ismerhetjük meg a résztvevő művészek munkáit, alkotási folyamatát, amibe akár mi is bekapcsolódhatunk és izgalmas beszélgetéseket is meghallgathatunk a hazai kulturális szcéna szereplőivel; például a műgyűjtő házaspár Polgár Tünde és Polgár Árpád is mesél majd.

Lesznek pop-up kiállítások és tárlatvezetések is – többek között a Káli Art Inn kertjében a Káli Art-Park aktuális szoborkiállításán vehetünk részt vezetett sétán, de körbejárhatjuk Lukéj Gabi festőművész pop-up kiállítását is.

Testközelből, interaktív módon ismerhetjük meg a résztvevő művészek munkáit

A két nap alatt olyan állandó kísérőprogramokkal találkozhatunk a Káli Pikniken, mint a legendás budapesti dizájnvásár, a WAMP Design Market, de lesz kézműves és termelői piac, a Hatablak galériájában pedig minden nap 12 és 19 óra között időszaki kiállítás várja a művészetkedvelőket.

Mesésen hangzik, ugye? Szeptember 2-án és 3-án várunk a Káli Piknikre!  

Mi szervezőként hiszünk abban, hogy kultúránk nagyon sokszínű és sokrétű, és ennek kiemelkedő eleme a gazdag és egyedülálló gasztronómiai és borkultúra. Ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy a Káli Piknik éppen 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa címviselés évében, az EKF-régióban valósul meg, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program együttműködésével.    

A gasztrokulturális kalandok mellett a művészetekben is megmerítkezhetünk

A Káli Pikniken való részvétel ingyenes, de néhány programra regisztráció szükséges. További információk az eseményről a Káli Piknik Facebook oldalán és a hivatalos Facebook-eseményben.

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!