Szép bőr természetesen

Számos egészségvédő mechanizmusa mellett nagyon finom lekvárok, szörpök és teák készülnek belőle, és az sem mellékes, hogy felveszi a harcot az öregedéssel szemben!

Hamarosan beköszönt a pirosló csipkebogyók szezonja! Az első fagyok idején már érdemes járni az erdőket és vizslatni a csipkebokrokat, hátha találunk rajtuk a télen kincset érő C-vitamin-bombákból. Jó tudni, hogy a kemény, még szinte narancssárgás szemek éretlenek, a túl puha húsú, mélybordó bogyók pedig lehetséges, hogy túlérettek és már nem tudjuk hasznosítani őket. A hecsedlit mindenki ismeri. A létező egyik legfinomabb lekvár, ami garantáltan feltölti a télen folyamatosan csappanó vitaminraktárainkat. Szörpként is megtölthetjük csipkebogyóval a kamránkat, a gyerekek inkább a házilag készültet igyák, ha már mindenképpen édes italokra vágynak.

Szörpreceptjeinket itt találod >>

Csipkebogyó tea Fahéj konyhájából

Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy  ne csipkebogyó teát igyunk -mondta a hitvesem. Nem egészen értettem, mi ennek a lényege. Elmondta, hogy ő ezzel arra gondolt, hogy inkább ...

Csipkebogyó tea

Ősszel mindig szedünk csipkebogyót, amit kiszárítás után lenvászon zsákokban tárolunk. Korábban felforraltuk a bogyókat, így nagyon erőteljes íze volt, de kiment belőle a C-vitamin. ...

Gyógyteának elkészítve a csipkebogyó valóságos gyógyír! Láz, fertőzések esetén, de általános megelőzésként is ihatunk naponta egyszer egy csészével, ami a bogyóból készült, így szinte az összes jótékony hatóanyag a teánkba kerülhet. Szépségápolóként legfőképpen belülről működik: mivel koncentráltan tartalmaz C-vitamint, így megerősíti a kötőszöveteket, ellenállóbbá teszi a szervezetet és felveszi a harcot az öregedés jeleivel szemben. Olajként való alkalmazása kevésbé elterjedt, mert bár a ráncok ellen hatásos, gyorsan romlik, ami még tartósítószer hozzáadásával sem feltétlenül hosszabbítható meg.

További csipkebogyós receptek >>

Vegák álma - itt a gombaszezon! >>

A nyárutó ízei: lecsós-sajtos szelet >>

Az Egészséges Életmód rovat további cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...