Szenzáció: budapesti éttermek a The New York Times 2017-es listáján

A The New York Times online kiadásának, az "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikkének listájára idén Budapest is felkerült a világ legjobb helyei közé.

A New York Times listája minden évben kiajánlja azokat az utazási célpontokat, ahová szerkesztőik szerint érdemes az adott évben ellátogatni, megkóstolni a helyi ízeket, betérni az arra érdemes éttermekbe, megcsodálni a kulturális helyszíneket vagy éppen a legvonzóbb üzleteket.

A 2017-es évre szánt"52 Places to go in 2017", azaz az "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikkben pedig már Budapest is helyet kapott. Magyarország fővárosáról a következőt írta Alia Akkam, a lista egyik szerkesztője:

"A vasfüggöny utáni Budapest igazán élénk metropolisszá vált. Egyre inkább érezhető a városban a csábító, fiatalos energia, például olyan új éttermekben, mint a Szimply és a Márga Bisztró...".

Az újhullámos budapesti vendéglátóhelyeken kívül kiemelik a magyar tervezők ékszereit és olyandesign-boltokat, mint a Velvet Chemistry vagy a Szimpla Design Shop termékei, továbbá a fővárosi boutiq hotelt, a magával ragadó stílusú Hotel Rumot is.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

STÉG, a belváros halkirálya

A belváros közepén nyílt meg februárban a Stég - az édesvízi halak mestereinél olyan fogásokat kóstolhattok, amikhez talán már évtizedek óta nem volt szerencsétek!

Dacota
Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...