A New York Times listája minden évben kiajánlja azokat az utazási célpontokat, ahová szerkesztőik szerint érdemes az adott évben ellátogatni, megkóstolni a helyi ízeket, betérni az arra érdemes éttermekbe, megcsodálni a kulturális helyszíneket vagy éppen a legvonzóbb üzleteket.
A 2017-es évre szánt"52 Places to go in 2017", azaz az "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikkben pedig már Budapest is helyet kapott. Magyarország fővárosáról a következőt írta Alia Akkam, a lista egyik szerkesztője:
"A vasfüggöny utáni Budapest igazán élénk metropolisszá vált. Egyre inkább érezhető a városban a csábító, fiatalos energia, például olyan új éttermekben, mint a Szimply és a Márga Bisztró...".
Az újhullámos budapesti vendéglátóhelyeken kívül kiemelik a magyar tervezők ékszereit és olyandesign-boltokat, mint a Velvet Chemistry vagy a Szimpla Design Shop termékei, továbbá a fővárosi boutiq hotelt, a magával ragadó stílusú Hotel Rumot is.
Ez is érdekelhet!
Ezeket olvastad már?
Márga kettő - már Budapesten is!
A Balaton-felvidék egyik legnépszerűbb bisztrókonyhája Csopakon a Márga - és szeptember eleje óta már Budapesten is várja a vendégeit!
DacotaReggelizz egész nap a Szimplyben!
Egy ráérős, tápláló, egészséges reggelinél nincs jobb napindító - ez az élmény most egész nap jár annak, aki betér a Röser udvar-beli reggelizőbe, a Szimply-be!
DacotaItt az első magyar gyömbérsör, a GYÖMBÍR!
Újságíróból zöldséges lett, majd megalkotta a saját márkás, erjesztett gyömbéres üdítő-márkáját. Steierlein Péterrel beszélgettünk az idáig vezető útról, és a GYÖMBÍR-ről!
DacotaSTÉG, a belváros halkirálya
A belváros közepén nyílt meg februárban a Stég - az édesvízi halak mestereinél olyan fogásokat kóstolhattok, amikhez talán már évtizedek óta nem volt szerencsétek!
Dacota