Szentendre kultikus kávézója is bezárja kapuit

Bezár a Folt Kávézó, Szentendre ikonikus vendéglátóegysége. A hírt Facebook-oldalán jelentette be a vezetőség, akik nagyon sajnálják, hogy búcsúzniuk kell. A hely október közepén zár be véglegesen.

Sokak kedvence, Szentendre egyik régóta üzemelő kultikus helye, a Folt Kávézó sem bírja tovább: kénytelenek bezárni. A szomorú hír a saját Facebook-oldalukra került ki, alatta pedig záporoztak a sajnálkozó kommentek. A vendégközönségnek még október 15-ig lesz lehetősége betérni Szentendrén a Foltba.

Szentendre kultikus kávézója is bezárja kapuit / Fotó: Folt Kávézó Facebook-oldal

A Folt éveken keresztül nem csupán egyszerű vendéglátóhelyként, hanem kávézóként, kocsmaként és kulturális közösségi helyként is működött. Megannyi kiállítást, koncertet és egyéb eseményt látott, és mind a helyiek, mind a turisták szívesen látogatták.

Azonban a tulajdonosok szomorú hírrel jelentkeztek a Facebookon:

Az előző két hónap, illetve ami még vár ránk nem azt képet festi elénk, ami alapján azt látnánk, hogy fenn tudjuk tartani a kávézót a jelenlegi, általunk képviselt formájában. Más szemlélet szerint pedig MI nem tudjuk vinni a helyet

– írták búcsúbejegyzésükben.

A Folt október 15-ig még látogatható lesz, valamint egy búcsúbulira is sor kerül majd, ígérte a kávézó vezetősége.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Folt Kávézó Facebook-oldal


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...