Szentendre kultikus kávézója is bezárja kapuit

Bezár a Folt Kávézó, Szentendre ikonikus vendéglátóegysége. A hírt Facebook-oldalán jelentette be a vezetőség, akik nagyon sajnálják, hogy búcsúzniuk kell. A hely október közepén zár be véglegesen.

Sokak kedvence, Szentendre egyik régóta üzemelő kultikus helye, a Folt Kávézó sem bírja tovább: kénytelenek bezárni. A szomorú hír a saját Facebook-oldalukra került ki, alatta pedig záporoztak a sajnálkozó kommentek. A vendégközönségnek még október 15-ig lesz lehetősége betérni Szentendrén a Foltba.

Szentendre kultikus kávézója is bezárja kapuit / Fotó: Folt Kávézó Facebook-oldal

A Folt éveken keresztül nem csupán egyszerű vendéglátóhelyként, hanem kávézóként, kocsmaként és kulturális közösségi helyként is működött. Megannyi kiállítást, koncertet és egyéb eseményt látott, és mind a helyiek, mind a turisták szívesen látogatták.

Azonban a tulajdonosok szomorú hírrel jelentkeztek a Facebookon:

Az előző két hónap, illetve ami még vár ránk nem azt képet festi elénk, ami alapján azt látnánk, hogy fenn tudjuk tartani a kávézót a jelenlegi, általunk képviselt formájában. Más szemlélet szerint pedig MI nem tudjuk vinni a helyet

– írták búcsúbejegyzésükben.

A Folt október 15-ig még látogatható lesz, valamint egy búcsúbulira is sor kerül majd, ígérte a kávézó vezetősége.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Folt Kávézó Facebook-oldal


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...