Szénsavas tej lehet a következő bizarr őrület, amivel a tejfogyasztást népszerűsítenék

A jó öreg tehéntejet már nem isszuk, ezért új alternatívákat próbálnak találni a tejforgalmazók.

Napjainkban egyre népszerűbbek a tehéntejet helyettesítő készítmények, zabitalok, rizsitalok. A tejtermelők mindent megtesznek, hogy visszacsábítsák a nem egészségügyi okokból (pl. laktózérzékenység) elpártolt fogyasztókat az állati eredetű tejekhez. Nem tudni milyen logikával, de valahogy így jutottak el a brit Arla tejvállalatnál a szénsavas tej piacra dobásához.

A tejeket gyümölcslevekkel keverik össze, és utána dúsítják fel szénsávval. A cég főleg a tinédzsereket akarja megszólítani az új termékeivel, melyet egy német biokémikus,Sven Thormahlenés a Heinz egyik volt mérnöke, Matt Walker fejlesztett ki. Állításuk szerint a tejekből koktélokat is lehet majd keverni.

Az Arla elsőként Nagy-Britanniában, majd Szingapúrban kezdik el árusítani a szénsavas tejet. A kedveltségtől függően később megjelenhet a világ más országaiban is.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...