Szénsavas tej lehet a következő bizarr őrület, amivel a tejfogyasztást népszerűsítenék

A jó öreg tehéntejet már nem isszuk, ezért új alternatívákat próbálnak találni a tejforgalmazók.

Napjainkban egyre népszerűbbek a tehéntejet helyettesítő készítmények, zabitalok, rizsitalok. A tejtermelők mindent megtesznek, hogy visszacsábítsák a nem egészségügyi okokból (pl. laktózérzékenység) elpártolt fogyasztókat az állati eredetű tejekhez. Nem tudni milyen logikával, de valahogy így jutottak el a brit Arla tejvállalatnál a szénsavas tej piacra dobásához.

A tejeket gyümölcslevekkel keverik össze, és utána dúsítják fel szénsávval. A cég főleg a tinédzsereket akarja megszólítani az új termékeivel, melyet egy német biokémikus,Sven Thormahlenés a Heinz egyik volt mérnöke, Matt Walker fejlesztett ki. Állításuk szerint a tejekből koktélokat is lehet majd keverni.

Az Arla elsőként Nagy-Britanniában, majd Szingapúrban kezdik el árusítani a szénsavas tejet. A kedveltségtől függően később megjelenhet a világ más országaiban is.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek