Szennyezett bacont hív vissza az Aldi

Baktériumszennyezettség miatt rendelt el termékvisszahívást a Nébih. Az érintett termék az Aldiban található.

Listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott bacont – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az L244 tételszámú, 2022.10.04-ei lejárattal rendelkező terméket ne fogyasszák el.

A terméket bármelyik Aldi-üzletben visszaveszik, akár blokk nélkül is.

Az érintett termék

A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl a hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (például: nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágy sajtok; nyers húst tartalmazó ételek; húskészítmények; nyers halak; füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Főként várandós és legyengült immunrendszerű személyekre veszélyes.

Forrás: MTI/24.hu


Még több aktualitás:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!