A szénhidráttípus, amit 40 felett nem kéne fogyasztani

Van egy bizonyos szénhidrátfajta, melyet érdemes elkerülni 40 felett, ugyanis hajhullást is okozhat.

A szénhidrátoktól egyáltalán nem kell tartani, hiszen szervezetünknek rendkívül nagy szüksége van rájuk. Azonban egyáltalán nem mindegy, mely szénhidrátokat visszük be a szervezetünkbe, különösen 40 feletti nőként. Egy kutatás szerint a finomított szénhidrátok, a feldolgozott élelmiszerek és az egyszerű cukrokat tartalmazó ételek több férfihormon (androgén) termelésére sarkalják a szervezetet, ami beindíthatja a hajszerkezet elvékonyodását, a hajhullást és kopaszodást.

A szénhidráttípus, amit 40 felett nem kéne fogyasztani

Mi az az androgén?

Az androgén egy nemi hormon, mely a férfiakban és a nőkben egyaránt megtalálható, ám a nőkben jelentősen kisebb mennyiségben. Étkezéssel felboríthatjuk a mennyiségét a szervezetünkben, például finomított szénhidrátokkal.

A 40 év feletti nők egyre közelebb kerülnek a menopauza időszakához, vagy már benne is vannak, ami azt jelenti, hogy csökken az ösztrogénszint a szervezetükben. Épp ezért az alacsonyabb ösztrogénszint esetén gyakorolhat dominánsabb hatást a finomított szénhidrátok fogyasztása

- erősítette meg Dr. Gaby Longsworth hajspecialista.

Boeuf Bourguignon

Nem titok, hogy meglehetősen nagy Julia Child fan vagyok, bár szerintem mindenki az lesz, miután megnézi a Julie & Julia című filmet! Ebben meghatározó szerep jut egy bizonyos boeuf ...

A szakértő szerint a legjobb, ha finomított szénhidrátoktól mentes ételeket fogyasztunk, mely tartalmaz sok levelest és zöldséget, ezen kívül fogyasztunk olívaolajat, avokádót, dióféléket és különböző magvakat. Érdemes továbbá tojást, marhahúst, csirkét, halat és bogyós gyümölcsöket is magunkhoz venni, hiszen ezek nemcsak súlyunk, de bőrünk és hajunk szépségének megtartásában is segítenek.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...