Szemezgess cseresznyés receptjeinkből!

Gyermekkorunkban legtöbbször a fára másztunk érte, és a fülünkre akasztgattuk párosával. Ma már van jobb tippünk is a lédús, édes, roppanós szemek felhasználására!

Keverd a sütibe!

Az első cseresznyék június elején kerülnek a piacokra, de vannak olyan fajták, amelyek csak augusztus elején érnek be. Ha ügyesek vagyunk, egész nyáron át élvezhetjük a friss, ropogós cseresznyeszemeket. Ha pedig meguntuk nyersen, irány a konyha! A leggyorsabb, legkönnyebb nyári sütik között élen járnak a cseresznyések. Magozás után tehetjük piskótába, készülhet belőle muffin, pite, kevert tésztás süti, tölthetünk vele palacsintát vagy kelt tésztát. Akkor is tuti választás, ha egy átlagos fogást szeretnénk feldobni. Ha a levét felfogjuk, majd lehűtjük, isteni frissítőt kapunk a forró nyári napokon!

Cseresznyés pitécskék

Kedvenc édességeim közé tartoznak a különböző piték. Ezt a receptet a 'Nők Lapja Konyha' magazinban találtam. Elég hamar elfogyott, ami bizonyítja, hogy milyen finom lett.

Gondolj a hidegre!

Kánikulában nehéz a hideg, téli hónapokra gondolni – pedig nem árt felkészülni, mert télen is jól fognak esni a nyári ízek. A cseresznye nagyon jól tűri a fagyasztást, de ha kicsit kreatívabbak akarunk lenni, készíthetünk belőle befőttet vagy dzsemet is. Nemcsak akkor fog jól jönni, ha sütire vagy cseresznyelevesre vágyunk – a kis piros szemek tökéletes kísérői sülteknek és vadételeknek egyaránt.

Még több cseresznyés recept itt >>

Még több cseresznyés pite recept itt >>

Cseresznye-banánlekvár

Egyszer régen férjem szüleinél ittam cseresznyés-banános teát. Alapvetően a cseresznyét csak magában, frissen szeretem eszegetni, de ez a teakeverék nagyon-nagyon ízlett. Egyből el is ...

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...