Gyermekkorunkban legtöbbször a fára másztunk érte, és a fülünkre akasztgattuk párosával. Ma már van jobb tippünk is a lédús, édes, roppanós szemek felhasználására!
Keverd a sütibe!
Az első cseresznyék június elején kerülnek a piacokra, de vannak olyan fajták, amelyek csak augusztus elején érnek be. Ha ügyesek vagyunk, egész nyáron át élvezhetjük a friss, ropogós cseresznyeszemeket. Ha pedig meguntuk nyersen, irány a konyha! A leggyorsabb, legkönnyebb nyári sütik között élen járnak a cseresznyések. Magozás után tehetjük piskótába, készülhet belőle muffin, pite, kevert tésztás süti, tölthetünk vele palacsintát vagy kelt tésztát. Akkor is tuti választás, ha egy átlagos fogást szeretnénk feldobni. Ha a levét felfogjuk, majd lehűtjük, isteni frissítőt kapunk a forró nyári napokon!
Gondolj a hidegre!
Kánikulában nehéz a hideg, téli hónapokra gondolni – pedig nem árt felkészülni, mert télen is jól fognak esni a nyári ízek. A cseresznye nagyon jól tűri a fagyasztást, de ha kicsit kreatívabbak akarunk lenni, készíthetünk belőle befőttet vagy dzsemet is. Nemcsak akkor fog jól jönni, ha sütire vagy cseresznyelevesre vágyunk – a kis piros szemek tökéletes kísérői sülteknek és vadételeknek egyaránt.