Azonnal vidd ki a szemetet, ha ezt a 4 élelmiszert dobtad bele

Egy átlagos háztartásban viszonylag gyorsan cserélődnek a szemetesben a zsákok, mégis van néhány eset, amikor még a szinte üres kukát is érdemes kivinni.

A szemetes alapvetően nem egy tiszta dolog, azonban ez nem jelenti azt, hogy hagyhatjuk teljesen elzülleni. Ha bizonyos dolgok kerülnek bele, bizony sokkal hamarabb ki kell vinnünk, különben több probléma is jelentkezhet. Nézzük meg, melyik élelmiszerhulladékok teszik szinte veszélyessé a szemetest.

Azonnal vidd ki a szemetet, ha ezt a 4 élelmiszert dobtad bele

Tojáshéj

Miután a reggeli rántottához felütöttünk pár tojást, a héjakat persze a kukába fogjuk dobni. Ilyenkor azonban nemcsak a héjak kerülnek a szemétbe, hanem a bennük maradt tojásfehérje is.

Mivel nem lehet az utolsó cseppig eltüntetni belőle a tojást, ezért a héj elkezd rohadni a szemetesben.

Sokkal jobban járunk, ha az otthoni komposztba tesszük a héjakat, persze amennyiben ilyenünk nincs, gyorsan vigyük le a tojásos szemetet, mert hamar büdös lesz.

Nyers hal vagy hús

Mind a húsról, mind a halról le kell olykor vágni bizonyos nemkívánatos részeket. Ezek pedig hol máshol landolnának, mint a kukában? Ha nem figyelünk oda, és napokig hagyjuk állni az ilyen szemetet, könnyen egy gusztustalan baktériumtelep alakulhat ki a konyhánkban.

Főtt ételmaradék

Sajnos vannak esetek, amikor a maradék étel a kukában végzi: általában akkor, ha már lejárt, és nem tudjuk megenni. Ilyenkor azonban nem érdemes a szemétbe önteni az ételt, mert ott csak kellemetlenségeket fog nekünk okozni.

Bármilyen nemű maradékot termelünk is, inkább rögtön a kinti kukába, szeméttárolóba vigyük.

Romlott tejtermék

Szintén hasonlóan járjunk el a megerjedt, megbuggyant vagy egyszerűen csak lejárt tejtermékekkel. Mivel ezek igen könnyen megpenészednek (akár a hűtőben is), a rajtuk kialakult gomba átterjedhet a szemetes többi részére is, ami büdös, és az egészségre káros is egyben.


További tanácsok, amelyekkel tiszta lehet az otthon:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...