Széll Tamás zsűrielnök lesz a Bocuse d'Or európai döntőjében

Széll Tamás séf vezeti a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét júniusban Torinóban.

A Széll Tamás vezette zsűri 14 nagynevű séfből áll: köztük lesz a francia Jerome Bocuse, a verseny alapítójának fia és a Bocuse d' Or jelenlegi elnöke, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az olasz sztárséf, Carlo Cracco tiszteletbeli elnök.

A magyar séfre azután esett a választás, hogy Széll Tamás a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg - emlékeztet az MTI.

Ez lesz az első alkalom, hogy a Bocuse d'Or szakácsverseny Olaszországban zajlik. Torinó városában június 10. és 12. között húsz európai szakács méri össze erejét.

Magyarországot a 25 éves Pohner Ádám képviseli, aki a bemutatott program szerint június 11-én versenyez.

A Bocuse d'Or szakácsverseny 15. alkalommal megrendezendő európai döntője az évszázad séfjének tartott, 2018 elején elhunyt Paul Bocuse-nek és az olasz gasztronómiai hagyomány megújítójaként ismert, 2017 végén elhunyt Gualtiero Marchesinek kíván emléket állítani.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet. Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek a döntő előtti napon egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely addig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat.

A versennyel egy időben szintén Torinóba zajlik a Cukrászati Világkupa.

Mindkét verseny központi helyszíne az egykori Fiat-autógyárból kialakított Lingotto-területe lesz, ahol 1300 néző tudja majd figyelni a szakácsok munkáját.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...