Durván megdrágult ez az élelmiszer, mégis nagy rá a kereslet

Igazán mennyei téli csemege, így egyáltalán nem meglepő, hogy a drágulás ellenére is nagy rá a kereslet.

A szelídgesztenye fantasztikus étel, melyet nemcsak a téli vásárokban vehetünk meg méregdrágán, hanem otthon is elkészíthetjük, igaz ez sem lesz túl olcsó mulatság. A Tények körképéből kiderült, hogy van, ahol már 5000-6500 forint kilója. A szakértők, őstermelők elmondták, hogy ennek egyik oka éppen az átlag alatti mennyiségű termés.

Durván megdrágult ez az élelmiszer, mégis nagy rá a kereslet

Hiába drága, ennek ellenére óriási rá a kereslet, hiszen most van szezonja. A legtöbben süteményben vagy sütve fogyasztják. A drágulás oka egyébként tényleg az, hogy idén nagyon kevés termett belőle egész Európában a szárazság miatt.

Gesztenyepüré házilag

Készítése kétségkívül macerás, nagyon is. De a markáns, tömény gesztenye íz, ami visszaköszön a tejszínhab kupac alól, kárpótol mindenért. Egyszer mindenképpen megéri venni a ...

A termés nyilván az időjárás függvényében csökkent. Ez az egyik probléma. A másik probléma az, hogy a gesztenyének nagyon sok halálos ellensége van, ami folyamatosan ritkítja a gesztenyeállományt. Ezért is van az, hogy évek óta folyamatosan emelkedik a gesztenye ára

– magyarázta Egyed Károly, egy gesztenyés termékek előállításával és értékesítésével foglalkozó cég vezetője.

A szakértő hozzátette, hogy bár az ára nagyon magas, a minősége szinte tökéletes, mivel az idei gesztenyét elkerülték a betegségek.

Forrásunk volt.


Friss híreinkből:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!